EL PROPER DIMECRES 6 DE MAIG TORNARÀ A CELEBRAR-SE EL MERCAT AMBULANT A ONDARA, TRASLLADANT-SE ALS VOLTANTS DEL PRADO I NOMÉS PER A PRODUCTES D’ALIMENTACIÓ I DE PRIMERA NECESSITAT

foto arxiu mercat medieval al carrer general bosch

** Foto arxiu mercat medieval al carrer General Bosch**

Ondara, 29.04.20. A partir del 30 d’abril i complint els requisits establits per Sanitat, els venedors podran tornar a la seua activitat en els mercats ambulants. En el cas d’Ondara, el primer se celebrarà el proper dimecres 6 de maig.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a proposta de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha fixat en una resolució les condicions per a l’obertura dels mercats de venda no sedentària de productes de primera necessitat a la Comunitat Valenciana, durant l’estat d’alarma provocat per Covid-19 a partir del 30 d’abril.

La resolució arreplega que els mercats no sedentaris podran adaptar-se o mantenir la seua activitat, sempre delimitats amb tanques o un altre mitjà que permeta marcar els límits, garantir el control d’afluència, la separació d’establiments i la distància social. Entre les condicions, s’arreplega la separació de 2,5 metres entre parades i una distància de 2 metres amb el client.

A Ondara se celebrarà el primer mercat ambulant el proper dimecres 6 de maig, amb un canvi d’ubicació. El nou emplaçament del mercat ambulant serà al carrer General Bosch, al costat del Prado. El motiu d’aquest trasllat es deu a afavorir la concentració comercial per a evitar la mobilitat de persones per tot el poble per a anar a comprar (atès que la farmàcia i els grans comerços d’alimentació també estan en aquesta zona). A més, com ha argumentat l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea del Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, amb aquest canvi s’aconsegueix aprofitar les instal·lacions del Prado i la Plaça de Bous en cas necessari (lavabos, etc). Així mateix, per a complir amb l’actual normativa, és més fàcil controlar els accessos al mercat ambulant si s’ubica al carrer General Bosch, que en el seu emplaçament anterior (al carrer Pintor Murillo i voltants).

Cal indicar que només es permetran parades de venda de productes exclusivament alimentaris i de primera necessitat, excloent hostaleria i restauració, i les parades hauran d’estar separades per una via de trànsit i amb una distància mínima entre elles de 6 metres, amb una separació lateral mínima de 2,5 metres. Dins d’una parada, els venedors hauran de guardar una distància de 2 metres i, si no és possible, només podrà haver-hi u. Es marcarà un distanciament amb cinta adhesiva o un altre mitjà a 2 metres entre la parada i la clientela, i s’establirà la mateixa distància per a les persones en espera.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.