ONDARA PREPARA UN PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA LOCAL PER VALOR DE 150.000 EUROS

teleconferencia alcaldia (4)

Ondara, 15.04.20. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha avançat que des de l’Equip de Govern local s’està concretant l’elaboració d’un pla de reactivació econòmica local, per a ajudar a pal·liar la crisi econòmica quan s’isca de la crisi sanitària. Aquest pla s’està ultimant i es desenvoluparà en diverses fases.

Les previsions és que aquest pla estarà preparat per a la setmana que ve, i comptarà amb propostes sobre com reactivar l’economia local, i amb mesures econòmiques concretes. El pla de reactivació econòmica local vindrà acompanyat d’una quantia econòmica municipal, dotada amb aportacions de totes les regidories. Segons ha confirmat José Ramiro, s’espera arribar a dotar, en aquesta primera fase, amb més de 150.000 euros a aquest pla local. Per a això, se sacrificaran determinades partides econòmiques en totes les àrees; per exemple, en el cas de Promoció Econòmica, la quantia del trenet de la fira es destinarà a aquest pla de reactivació econòmica local que l’Ajuntament aplicarà per a ajudar a la ciutadania i empreses locals a eixir de la crisi. També altres partides que enguany no es poden executar, com les destinades per exemple al festival Gegant, o a la Fira de la Paraula i Festacarrer.

D’altra banda, l’Alcalde també ha destacat que des de l’Ajuntament s’està treballant per a protegir als veïns el màxim possible quan es puga eixir als carrers, en la fase de desescalada; per a això, estan esperant que se certifiquen mascaretes reutilitzables amb l’objectiu d’adquirir-les per als veïns i veïnes d’Ondara.

En un altre àmbit, José Ramiro ha recalcat els esforços que s’estan duent a terme des de l’administració local per a donar servei a la ciutadania en aquesta crisi. Per exemple, la setmana passada, l’Ajuntament d’Ondara va habilitar l’expedició de certificats digitals, i gràcies a aquesta mesura, que era necessari realitzar de manera presencial, 47 autònoms d’Ondara van poder obtenir aquest certificat, que és necessari per als tràmits que s’estan realitzant amb les administracions estatal i autonòmica en qüestions com les ajudes públiques.

D’altra banda, el telèfon del Major que l’Ajuntament d’Ondara va posar en en marxa al principi de l’estat d’alarma, ha realitzat ja 25 intervencions, ateses per personal municipal amb la col·laboració de l’equip de persones voluntàries.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.