ONDARA CELEBRA EL GEGANT 2020 EN SEGÀRIA EL 12 D’ABRIL

  presentacio gegant (1)

  • Música, natura, activitats familiars i gastronomia es tornaran a donar cita a Segària el 12 d’abril, Diumenge de Pasqua

  • Després de la suspensió del festival l’any passat per l’amenaça de gota freda, en aquesta edició s’ha aconseguit tornar a reunir als grups que protagonitzaven el cartell de 2019

    ok_cartell A3 gegant 2020_

Ondara, 09.03.20. Ondara viurà novament unes vacances de Pasqua amb activitats musicals en plena natura, amb la celebració del festival Gegant, el diumenge 12 d’abril de 2020 (Diumenge de Pasqua), que estarà organitzat per l’Ajuntament d’Ondara. Un esdeveniment que consolida l’aposta iniciada en 2016, i que, després de la suspensió de la quarta edició del festival l’any passat per l’amenaça de gota freda, en aquesta edició 2020 s’ha aconseguit tornar a reunir als grups que protagonitzaven el cartell de 2019. El Festival Gegant 2020 ha estat presentat aquest matí a Segària per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora d’Hisenda, Raquel López; la Regidora d’Esports, Mar Chesa; i Mark Dasousa, representant d’Atòmic Studios. Els organitzadors han volgut animar al públic a què es reserve novament la Pasqua i acudisca a gaudir del Gegant 2020; un festival l’entrada del qual és gratuïta, i que oferirà propostes per a totes les edats.

gegant (1)

El V Gegant en Segària (que se celebra de 10 a 20 hores) oferirà l’oportunitat de gaudir d’una Pasqua musical, amb activitats diverses, i a la Serra de Segària. Les actuacions musicals es combinaran amb la natura, les activitats per a xiquets/tes, i la gastronomia de les “foodtrucks”. El Gegant serà un festival musical diürn que comptarà amb concerts durant tota la jornada i propostes dirigides a tots els públics per a fomentar les activitats a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat com és Segària.

Quant als grups musicals que actuaran en el Gegant, segons ha explicat Mark Dasousa, s’ha aconseguit tornar a reunir als sis grups que anaven a tocar l’any passat (quan el festival es va suspendre a causa de la pluja): Canta Canalla (grup de Borbotó, dirigit al públic infantil); Jineta y los Apocalípticos (grup de la Marina Alta de contry-western-pop); Alison Darwin (grup de Barcelona d’indie-rock); Side Chick (grup de Barcelona a ritme de garatge i glam rock); Senior i el Cor Brutal (grup de València d’indie-rock format en 2007 i encapçalat per Miquel Àngel Landete, Sénior) i Gener (grup de València d’indie-pop-rock-folk encapçalat per Carles Chiner). Com a novetat enguany, actuaran també els Djs: DJ Fran Gallego, Va de Rock (Ondara) i Figapala DJ (amb joves DJ’s d’11 a 14 anys).

Una proposta musical molt variada, de diferents estils, i en diferents idiomes; valencià, castellà i anglès; amb concerts que començaran a les 11 hores (actuarà en primer lloc Canta Canalla)i es prolongaran fins a les 20 hores. A més, és una oferta musical paritària, amb presència de grups integrats per dones, com han destacat des de l’organització.

Junt amb aquestes propostes musicals, per al públic infantil hi haurà diferents animacions durant tot el dia, tant al matí com a la vesprada; s’oferiran tallers i jocs familiars així com activitats variades; destacant en aquesta edició les actuacions de màgia (un mag oferirà cinc sessions durant la jornada). Quant a l’oferta gastronòmica del Gegant 2020, les foodtrucks oferiran diferents propostes culinàries, i a més, hi haurà servei de barra. Enguany, segons ha confirmat Mar Chesa, està confirmada la presència de: La Coqueria, Carretera i Manta, Fish and Truck, La Llandeta, Necho empanadas chilenas, Cervesa artesanal Ocaive i Aquanat (que oferirà aigua i cafè).

La ubicació del públic i la barra serà en el camp de tir, mentre que a la zona de baix estaran els jocs i tallers, foodtrucks, i estands participants. Hi haurà zona de pícnic amb taules, cadires i ombres. El Gegant comptarà a més amb estands muntats per comerços locals (participen Màxima Bikes, MondVerd, La Punxeta, Larouch, i MamiQueXulo).

Hi haurà diverses zones d’aparcament habilitades per a accedir al parc públic de Segària (el pàrquing tindrà un preu de 5 euros per vehicle durant tot el dia; 3 euros les motos). L’organització també posarà a disposició dels assistents un servei d’autobús gratuït amb eixida des de l’aparcament enfront del MasyMas, que realitzarà viatges i també farà parades en les zones habilitades d’aparcament. No obstant això, des de l’organització s’emplaça als assistents a què acudisquen també caminant, atès que és un passeig fins a la muntanya de a penes 3 quilòmetres des del poble. Per a això poden deixar els vehicles en els aparcaments habilitats al costat del MasyMas. La forma de pagament durant el Gegant Fest tornaran a ser les “Formigues”; es podran adquirir els tiquets de 5 “formigues” per 6 euros.

Publicado en Actualitat, Cultura.