ELS PLENS D’ONDARA ES CONSOLIDEN COM UNA FERRAMENTA PER A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA I EL DEBAT

Ondara, 31.01.20. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 30 de gener la primera sessió plenària del 2020, on va quedar patent que aquest tipus de convocatòries, obertes a la ciutadania, s’estan consolidant com una útil ferramenta de participació ciutadana i de debat municipal, arran de la cada vegada major assistència del públic, que pot formular preguntes i propostes al ple.

ple ondara (1) ple ondara (2)

En la sessió d’anit es van aprovar tots els punts de l’orde del dia. Va eixir avant per unanimitat (amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans) la modificació de la taxa per concurrència a proves per a la selecció de personal; la petició de subvenció a la Generalitat per a posar en marxa el Consell de la Infància i Adolescència d’Ondara (CLIA); i l’ordenança reguladora del Banc de Terres. Es va aprovar, amb l’abstenció dels dos grups de l’oposició (PP i Ciutadans) el projecte de l’obra de remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà. En aquest punt, el portaveu del PP, Álex Hernandez, va mostrar les seues reserves per l’eliminació de places d’aparcament, i el de Ciutadans, Joan Costa, per la ubicació dels contenidors i la passarel·la. Ciutadans i Partit Popular van presentar, per la seua banda, una moció sobre suport dels òrgans constitucionals i per a instar el govern d’Espanya a no realitzar concessions als grups independentistes. La moció va ser votada en contra per l’Equip de Govern, i l’Alcalde, José Ramiro, va afirmar que no recolzarien aquesta moció “perquè és un debat estèril per a aquest ple municipal; l’important és dialogar, no enfrontar sinó unir; i apostem per una política útil per a la gent, no censures ni mordasses”; al que Álex Hernández va matisar que “del que es tracta és de posicionar a l’Ajuntament d’Ondara, si està o no d’acord amb la Constitució Espanyola”.

pp

En l’apartat d’informes, es van abordar diverses qüestions d’índole municipal, com l’estat de la piscina (tancada des del 22 de desembre pels danys patits a causa del vent); respecte d’això, el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, va explicar que es va a donar una solució provisional amb la col·locació de lones perquè la piscina puga reobrir-se al públic la setmana que ve, a l’espera que es puga dur a terme la solució definitiva amb les noves peces que s’han encarregat i que poden tardar unes 9 setmanes a arribar.

frances giner

A més, l’Alcalde va donar compte de la visita realitzada a les obres de l’Espai Jove per a agilitzar els treballs; de que el Punptrack ja està obert, i també de que SINMA ja no realitzarà la recollida de fem de Beniarbeig des de l’1 de febrer, en haver-se quedat el servei una altra empresa en traure-ho a licitació. El Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, va anunciar que en quinze dies es col·locarà a la plaça del Centre Social el llaç solidari AECC que va resultar ser un dels projectes més votats dels pressuposts participatius 2019.

Quant a precs i preguntes, Joan Costa (Ciutadans) va tornar a demanar la mesa de consens sobre el Pla General (al que l’Alcalde va respondre que s’ha convocat dues vegades la comissió d’Urbanisme per a abordar el tema, sense poder comptar amb tots els convocats); Joan Costa també va preguntar per la plaça de gerent de SINMA, entre altres qüestions. Des del PP, Jaume Femenia va abordar el tema de les subvencions que dóna l’Ajuntament als col·lectius locals, per a saber els criteris en què es basen aquestes ajudes, i va demanar que a un col·lectiu com a Càrites, que es dedica a ajudar i donar menjar a les persones necessitades, se li concedisca més quantia que els 400 euros que hi ha consignats en aquesta anualitat (al que l’Alcalde va respondre que eixe és l’acord a què es va arribar amb el rector).

ciutadans

També per part del públic, dues veïnes i un veí d’Ondara van prendre la paraula en alçar la sessió per a abordar temes com la neteja del riu i camins municipals; l’estat de les obres del Centre de Dia; o l’ús (i les normes) que se li va a donar al circuit de pumptrack.

public (1)public (2) public (3)

Publicado en Actualitat, Política.