MÉS SEGURETAT, PRIORITAT PER A VIANANT I BICICLETA I MILLORA DE L’ESPAI URBÀ, CLAUS EN EL PROJECTE DE REMODELACIÓ DE l’ACCÉS OEST DE VIANANTS AL NUCLI URBÀ D’ONDARA

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el redactor tècnic del projecte, l’arquitecte Pepe Estévez, han explicat els detalls d’aquest projecte que està emmarcat en el Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació Provincial d’Alacant

Ondara, 23.01.20. L’Ajuntament d’Ondara va presentar la setmana passada davant de la ciutadania, i prèviament davant de tots els grups de la corporació municipal, el Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació Provincial d’Alacant 2019, per a la remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà.

presentacio ciutadania (1)presentacio ciutadania (2) presentacio ciutadania (5) presentacio ciutadania (6)

 L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el redactor tècnic del projecte, l’arquitecte Pepe Estévez, han explicat en l’emissora municipal la Veu d’Ondara els detalls d’aquest ambiciós projecte, que està dotat amb 450.000 euros (337.600 euros seran sufragats per la Diputació Provincial d’Alacant, i 112.600 euros per l’Ajuntament d’Ondara).

fotos entrevista acces oest (3)

La renovació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà d’Ondara està actualment en fase de redacció del projecte, que la setmana que ve ja ha d’estar acabat, perquè les obres puguen començar en un parell de mesos (el que dure la licitació). El projecte haurà d’estar acabat abans que finalitze enguany 2020, com ha confirmat Pepe Estévez, qui ha qualificat aquest projecte com “molt ambiciós”, perquè creua pràcticament de punta a punta el centre del poble; començant des del carrer Picasso i arribant fins al Prado. El projecte garantirà l’accessibilitat; donarà prioritat al vianant i a la bicicleta; millorarà la seguretat dels vianants, al mateix temps que suposarà una important millora de l’espai urbà i de l’entrada oest al nucli urbà; en definitiva, “guanyarem un espai urbà accessible”.

L’actuació pretén crear un accés i recorregut per a vianants en condicions de seguretat, funcionalitat i accessibilitat universal amb una millora ambiental, dotant al municipi d’un recorregut més funcional i desenvolupat per als vianants des de l’entrada oest del nucli urbà fins a arribar al centre del poble. L’actuació inclourà la plantació de nou arbratge i el canvi de l’enllumenat públic, amb la instal·lació de llums LED de baix consum. El recorregut proposat és el més directe, i es troba actualment en un millorable estat funcional, estètic, paisatgístic i ambiental. L’actuació comença des de la pròpia zona verda existent al carrer Picasso, i que conforma l’entrada per a vianants des de Pamis i el Poliesportiu. Les obres de millora comprendran la remodelació de l’aparcament situat al carrer Picasso, amb una millora ambiental i paisatgística conseqüent amb el seu entorn al costat del barranc.

1 PROJECTE ACCES2 PROJECTE ACCES

La creació de l’Espai Jove en eixa zona suposarà una modificació de tot l’àrea, amb la necessitat de disposar d’uns accessos adequats. També es canviarà d’ubicació la zona de contenidors i de càrrega / descàrrega (que actualment genera falta de visibilitat). Els passos de vianants seran elevats per a reduir la velocitat dels vehicles, i comptaran amb paviment direccional per a persones invidents. El recorregut continuarà junt al barranc, al costat de l’Espai Jove, amb la instal·lació d’una passarel·la elevada pegada al riu, que comunicarà el carrer Picasso amb l’Av. Doctor Fleming.

3 PROJECTE ACCES4 PROJECTE ACCES 5 PROJECTE ACCES 6 PROJECTE ACCES

En l’Av. Dr. Fleming es col·locarà un nou pas de vianants i el recorregut accessible, dotat en tot moment d’àmplies voreres i carril bici, continuarà pel passatge fins al carrer Pintor Segrelles. En el carrer Pintor Segrelles la millora comprendrà una remodelació de la plaça triangular que es forma en la seua part sud (que actualment conforma una esplanada d’asfalt per a aparcament de vehicles). En aquest àrea, i en la part posterior de la plaça de bous, es reordenarà l’aparcament i es col·locaran voreres àmplies per a dotar de seguretat al vianant (actualment l’accés per a vianants és inexistent en la part apegada al barranc).

fotos entrevista acces oest (7)

D’aquesta manera, es crearà un itinerari de vianants i de bicis segur des del Poliesportiu Municipal fins al Prado, com ha destacat l’Alcalde, José Ramiro, el qual ha matisat que, si bé el projecte comportarà la desaparició d’una desena de places d’aparcament, “Ondara no té problemes d’aparcament”, advocant per canviar el concepte de mobilitat, de voler aparcar a la porta. En aquest sentit, l’Alcalde ha assegurat que “recuperarem un espai per al vianant que ara no tenim; al mateix temps que es va a generar una reordenació de les zones d’aparcament, i es va a millorar la imatge de l’entrada oest al nucli urbà”; sent tot això en el seu conjunt beneficiós per a tota la ciutadania d’Ondara, perquè “la gent està per davant dels cotxes”.

Enllaç a vídeo del projecte:

https://www.facebook.com/laveudondara/videos/649526058922360/

Publicado en Actualitat, Ajuntament.