INCIDÈNCIES PEL TEMPORAL A ONDARA (19-20 GENER 2020)

incidencies ondara (1) incidencies ondara (2) incidencies ondara (11) incidencies ondara (12)

Ondara, 20.01.20. El fort temporal ha causat des d’ahir diumenge 19 de gener i fins a aquest matí de dilluns 20 de gener diverses incidències a Ondara. A Ondara està activat el CECOPAL, que s’ha tornat a reunir aquest matí per a avaluar les incidències, segons ha informat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro.

reunio cecopal

Policia Local, Protecció Civil i Brigada Municipal estan treballant per a donar solució als problemes que van sorgint en vies públiques, requerint la presència dels bombers en els casos necessaris.

El fort vent ha motivat la caiguda d’arbratge (que ha sigut ja retirat) en diversos punts del terme municipal; incloent en la zona verda de l’accés oest (eixida per la rotonda del Xopar); entrada a Ondara des de Dénia (gran branca caiguda en el camí verd), o camins de partides rurals, entre altres punts. Així mateix, s’han produït alguns despreniments en façanes i finestres del centre del nucli urbà; havent afectat algun vehicle. El vent també ha tombat tanques en la zona del polígon, que han sigut retirades pels bombers.

incidencies ondara (4) incidencies ondara (5)

incidencies ondara (6)incidencies ondara (7)

S’han realitzat talls en passos dels barrancs de l’Alberca i Fusta. També s’han produït incidències en branques d’arbres i fanals, despreniments de façana i alguns objectes i senyals en via pública. El carrer Palmera s’ha tallat a la circulació per despreniment de façana.

incidencies ondara (3)incidencies ondara (8) incidencies ondara (9) incidencies ondara (10)

Des de l’Ajuntament d’Ondara es demana a la ciutadania precaució per a no estacionar en llocs poblats d’arbres o amb possibilitat de despreniments; i es recomana evitar anar a parcs o jardins.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ondara va declarar ahir suspeses per a hui dilluns 20 de gener les activitats escolars en tots els centres educatius d’Ondara, així com les activitats esportives en instal·lacions municipals.

Hui dilluns 20 de gener, es mantenen activades les següents emergències i preemergències a la Província d’Alacant:

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat estableix la situació de:

EMERGÈNCIA SITUACIÓ 0 PER NEVADES A les COMARQUES DE L’ALT VINALOPÓ, L’Alcoià I

L’Alacantí.

PREEMERGÈNCIA PER NEVADES NIVELL ROIG EN INTERIOR I LITORAL NORD

PREEMERGÈNCIA PER FENÒMENS COSTANERS NIVELL ROIG EN LITORAL NORD

PREEMERGÈNCIA PER VENTS NIVELL ROIG EN LITORAL NORD

PREEMERGÈNCIA PER FENÒMENS COSTANERS NIVELL TARONJA EN LITORAL SUD

PREEMERGÈNCIA PER PLUGES NIVELL TARONJA EN INTERIOR I LITORAL NORD

PREEMERGÈNCIA PER VENTS NIVELL TARONJA EN INTERIOR I LITORAL SUD

Publicado en Actualitat, Ajuntament.