ELS ESTUDIANTS DEL CEIP SANCHIS GUARNER D’ONDARA CONVERTIRAN A ROBOTS EN ACTORS

 jd humoide

Es tracta de «Programa la teua Obra» un projecte educatiu que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà al maig en la Universitat Miguel Hernández

El projecte és una idea d’El Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i està secundat econòmicament per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara

Ondara, 09.12.19. El Cinema, les arts escèniques i la robòtica arriben al CEIP Sanchis Guarner d’Ondara. Els estudiants de primària aprendran a programar, dins del projecte d’innovació educativa «Programa la teua Obra», un robot humanoide que serà el protagonista, al costat dels alumnes, del curtmetratge que ells mateixos realitzen i dirigisquen. El projecte és una idea d’El Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i està secundat econòmicament per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara (que està dirigida per Mar Chesa).

Es tracta per tant d’un projecte amb doble valor. No sols ensenya als alumnes a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, i sinó que tracta que a través d’eixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l’entorn en el qual viuen ja que el curt que creen ha de tindre una fi social o mediambiental.

‘Programa la teua obra’, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, ha començat al desembre amb la formació dels professors i tutors a l’hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.

imagte formacio

EZ-Robot-JD-1

Una vegada format el professorat, seran ells els que s’encarreguen d’ensenyar a l’alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua, en plàstica i dibuix els decorats i vestuari, i en tecnologia i informàtica la programació dels robots. Entre tots hauran de realitzar l’obra teatral de titelles o el curtmetratge.

La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Per això, al maig la Universitat Miguel Hernández acollirà l’esdeveniment de «Programa la teua obra» on tots els centres participants presentaran els seus treballs i projeccions. A més, el mateix dia, la Universitat acollirà també els esdeveniments de la Fira Aèria, la fi de la qual és la construccions de drons socials i MOMO, projecte que conjumina curtmetratges d’animació amb Impressió 3D. Dos projectes d’innovació educativa que El Caleidoscopio està desenvolupant en tota la Comunitat Valenciana.

En aquest curs tots dos projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, CEFIRE; i el de la Comunitat de Madrid, CTIF, i un total de 70 Ajuntaments. A més, en el projecte participen també més de 1.500 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 90 centres educatius de les províncies de València i Alacant i de la Comunitat de Madrid.

jd

Publicado en Actualitat, Ajuntament.