ONDARA SE SUMA A LES ACCIONS LOCALS PROPOSTES AMB MOTIU DE LA “CUMBRE DEL CLIMA”

Aquest dissabte s’apagarà la il·luminació de l’Ajuntament de 20 a 20:30 hores; el dia 15 es realitzarà la ruta a Segària, i pròximament s’efectuarà la plantació d’arbratge al parc Tossals

Ondara, 05.12.19. L’Ajuntament d’Ondara s’ha sumat a les accions proposades des de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, amb motiu de la celebració de la «Cumbre del Clima COP25» entre els dies 2 i 13 de desembre a Madrid. Per a aquesta «Cumbre Mundial», l’objectiu del Govern d’Espanya és que siga la COP amb major participació ciutadana i amb total implicació dels Governs Locals, per la qual cosa s’ha animat a les entitats locals a realitzar activitats amb els seus ciutadans del 2 al 13 de desembre, coincidint amb la COP25. Des de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima s’han proposat una sèrie d’accions conjuntes, que seran secundades per l’Ajuntament d’Ondara, segons ha anunciat hui l’Alcalde, José Ramiro.

En primer lloc, es durà a terme l’apagat de la il·luminació de l’edifici de l’Ajuntament d’Ondara (i carrers adjacents) i de la il·luminació nadalenca de l’Ajuntament d’Ondara en el marc de la COP, aquest dissabte 7 de desembre de 20:00 a 20:30 hores.

ajuntament nadalenc

Respecte a la proposta de realitzar una marxa popular pel clima, el pròxim dia 15 de desembre es commemorarà a Ondara del DIM 2019 (Dia Internacional de les Muntanyes), amb la ruta a Segària que tindrà lloc el diumenge 15 de desembre (eixida a les 9 hores des de l’àrea recreativa de Segària; inscripcions en www.welovemountains.org ). Una vegada en la cima de la muntanya, es llegirà manifest per la situació d’emergència climàtica.

Quant a la iniciativa “Un arbre per Europa” (un manifest en què els alcaldes partícips assumeixen el compromís de plantar un arbre en el seu municipi abans del 5 de juny de 2020, visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l’àmbit local i involucrar els joves en els processos de presa de decisions en sostenibilitat); l’Ajuntament d’Ondara es compromet a dur a terme pròximament una jornada de plantació d’arbratge, al parc Tossals, el “pulmó verd” d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.