L’escriptor Jovi Seser estrena el recital basat en el seu darrer i guardonat treball

 IMG-20191202-WA0018 IMG-20191202-WA0017

La Casa de Cultura d’Ondara acollí el passat divendres l’estrena del recital musicat basat en Pedres que han de ser remogudes, el darrer treball de l’escriptor Jovi Seser guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim de narrativa en valencià 2019 i publicat el passat mes de novembre per l’editorial Bromera. Una iniciativa innovadora que, en paraules de l’autor, pretén sacsejar el concepte tradicional de presentació literària per tal de dinamitzar l’escena cultural i alhora consolidar nous formats d’estimulació lectora. “Em preocupa molt el fet que cada vegada coste més atraure públic a les presentacions literàries i, amb motiu del meu desé aniversari dins el món de les lletres, necessitava engrescar els lectors i engrescar-me a mi mateix amb un repte com aquest. Una aposta per l’activisme literari i també un crit d’alerta per reflexionar sobre el potencial de la literatura i la desbandada creixent del públic lector”.

IMG-20191130-WA0015_2 IMG-20191130-WA0018_2

Acompanyat pel pianista Àlex Velazquez, el recital constà de huit peces: cinc interpretades pel propi autor i tres instrumentals. Cançons que guien els huit relats i que, de fet, apareixen dins del llibre. Una coincidència que inspirà el recital, el qual inclou cançons com Ne me quitte pas, de Jacques Brel; Un núvol blanc, de Lluís Llach, o clàssics com O sole mio, del compositor Eduardo di Capua. Peces que defineixen l’atmosfera de les històries del recull i que precisament no desvelen l’argument dels relats. “Se’m feia molt difícil presentar un llibre de narrativa negra on qualsevol detall pot alterar el misteri del gènere, per la qual cosa calia posar en marxa l’enginy i així evitar la freqüent xacra dels spoilers innecessaris”, assenyala l’autor. No debades, més de cent cinquanta persones gaudiren de l’experimental estrena de divendres: un espectacle que tornarà a presentar-se el proper divendres 13 de desembre a la Casa de Cultura de Pego.

IMG-20191202-WA0019

Publicado en Actualitat, Cultura.