L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONSENSUA AMB MITJANES I GRANS SUPERFÍCIES ELS FESTIUS D’OBERTURA EN 2020

reunio festius

Ondara, 03.12.19. L’Ajuntament d’Ondara ha arribat a un acord amb les direccions de mitjanes i grans superfícies radicades a Ondara per a consensuar els festius d’obertura en 2020. L’acord ha sigut establit en l’Ajuntament d’Ondara per part de l’Alcalde i responsable de l’àrea de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, i dels representants del Centre Comercial Portal de la Marina, Mercadona, Aldi, Leroy Merlin, i MasyMas. Arran d’aquest conveni, i igual que durant els últims 4 anys (2016, 2017, 2018 i 2019), l’Ajuntament d’Ondara deixa en suspens l’acord plenari de juliol de 2015, pel qual es prenia la iniciativa de sol·licitar la revocació de la declaració de zona de gran afluència turística (ZGAT) per al municipi d’Ondara. Cal indicar que des de 2007, Ondara compta amb la declaració de ZGAT, de conformitat amb la legislació d’horaris comercials de la Comunitat Valenciana (llavors vigent).

L’Alcalde i responsable de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, ha recordat que en l’àmbit municipal únicament es pot actuar en aquelles temporades afectades per ser ZGAT (que comprèn les temporades de Setmana Santa, Pasqua, i estiu del 15 de juny al 15 de setembre), però no fóra d’aquestes dates, ja que en la resta de temporades (incloent Nadal i altres dates assenyalades) el calendari ve determinat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que és qui determina els festius que poden obrir els comerços.

En concret, en el conveni acordat per l’Ajuntament d’Ondara i les grans superfícies per al pròxim 2020, s’estableix que es podrà obrir 15 dies dels 23 festius aperturables per ser ZGAT, en concret els dies 5, 10, 13 i 20 d’abril, (Diumenge de Rams, Divendres Sant, Dilluns de Pasqua i Sant Vicent); 21, 24 (festa autonòmica) i 28 de juny; 5, 12, 19, 26 de juliol; 2, 9, 15, i 16 d’agost. Mentre que els comerços d’alimentació obriran 3 dies festius més: el 13 de juliol (Festivitat de la Soledat) i els dies 23 i 30 d’agost. L’ampliació de tres dies festius més d’obertura per als comerços d’alimentació es deu als convenis col·lectius de les dites empreses. Cal indicar que el festiu local de Santa Anna (26 de juliol), en caure en diumenge, es canvia en 2020 pel dilluns de Sant Vicent (20 abril), que serà el segon festiu local d’Ondara en 2020.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.