LA REMODELACIÓ I MILLORA DE L’ACCÉS OEST DE VIANANTS AL NUCLI URBÀ D’ONDARA, DOTADA AMB 450.000 EUROS EN EL PLA PROVINCIAL D’OBRES I SERVEIS 2019

Ondara, 03.12.19. La Diputació Provincial d’Alacant ha comunicat a l’Ajuntament d’Ondara la seua inclusió en el Pla Provincial d’Obres i Serveis 2019, dotant-lo amb 450.000 euros per a la remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà. D’aquesta quantia, 337.600 euros seran sufragats per la Diputació Provincial d’Alacant, i 112.600 euros aniran amb càrrec als pressuposts municipals de l’Ajuntament d’Ondara de 2020, segons han confirmat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, en la visita realitzada a l’àrea en què es va a realitzar la remodelació, que engloba els carrers Picasso, Pintor Segrelles, la zona del barranc i Carlos Arniches.

Les obres de renovació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà d’Ondara tenen un termini d’execució de 10 mesos. L’actuació pretén crear un accés i recorregut per a vianants en condicions de seguretat, funcionalitat i accessibilitat universal amb una millora ambiental, dotant al municipi d’un recorregut més funcional i desenvolupat per als vianants des de l’entrada oest del nucli urbà fins a arribar al centre del poble. El recorregut proposat és el més directe, i es troba actualment en un millorable estat funcional, estètic, paisatgístic i ambiental. Es considera com a valor afegit el seu trajecte al costat del barranc, que proporciona un espai obert i continu de gran potencial vertebrador com a recorregut per a vianants.

L’actuació comença des de la pròpia zona verda existent al carrer Picasso, i que conforma l’entrada per a vianants des de la zona de Pamis i Poliesportiu. Les obres de millora comprendran la remodelació de l’aparcament situat al carrer Picasso, amb una millora ambiental i paisatgística conseqüent amb el seu entorn al costat del barranc.

projecte millores entrada oest (3)

El recorregut continua pel passatge junt al barranc que comença en l’Av. Dr. Fleming i continua fins al carrer Pintor Segrelles. Aquest passeig no ofereix actualment cap funcionalitat, i no està en bones condicions.

projecte millores entrada oest (4) projecte millores entrada oest (1)

Al carrer Pintor Segrelles la millora comprendrà una remodelació de la plaça triangular que es forma en la seua part sud (que actualment conforma una esplanada d’asfalt per a aparcament de vehicles).

projecte millores entrada oest (2)

S’actuarà també en part de la resta del carrer, on l’accés per a vianants és inexistent (en la part apegada al barranc) i les condicions actuals no ofereixen alternatives reals a la circulació de vianants. Es posarà també en valor el passeig existent a l’altre costat del barranc, una vegada creuat el pont, i que es troba entre aquest i la part posterior dels edificis existents del carrer Carlos Arniches.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.