Cantar la literatura, llegir les cançons

IMG_20191114_102316

Pedres que han de ser remogudes, el nou llibre de Jovi Seser guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim de narrativa en valencià 2019 es presentarà de manera oficial el proper 29 de novembre a la Casa de Cultura d’Ondara per mitjà d’un recital on l’autor interpretarà junt al pianista Alex Velàzquez les cançons que inspiraren els huit relats de l’obra

Trencar amb el model tradicional de presentació literària i encetar un debat sobre la dinamització lectora en el sector del públic adult”. Amb aquestes paraules, Jovi Seser ha avançat el caràcter innovador de la presentació oficial del seu nou llibre, Pedres que han de ser remogudes, guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim de narrativa en valencià 2019 i publicat per l’editorial Bromera. Un treball que es presentà ja aquest cap de setmana a Pedreguer i a Dénia, però que compta amb una cita destacada per al proper divendres 29 de novembre a Ondara (Casa de Cultura, 20.30 hores).

I és que l’esmentat encontre serà un recital on el propi autor presentarà el seu treball per mitjà de les cançons que inspiraren –i fins i tot guien– els huit relats del volum. Interpretades per l’escriptor acompanyat al piano pel músic de Pedreguer Alex Velázquez, el concert pretén reivindicar l’experiència literària i al mateix temps explorar els diferents formats amb què pot explicar-se la literatura. “Em preocupa el baix índex lector que patim actualment i estem en un moment tan delicat sociològicament què cal treballar dur des de l’activisme cultural per tal de dinamitzar la societat i dinamitzar-nos a nosaltres mateixos dins dels nostres àmbits creatius”, ha assenyalat Seser, el qual conrearà mitjançant aquest projecte la seua faceta com a intèrpret i dramaturg. “Cap dels meus llibres s’hauria escrit sense la influència de la música, el cinema, el teatre o les arts plàstiques, per la qual cosa aquesta performance és una manera d’homenatjar la literatura i totes les disciplines que la nodreixen. I, sí, efectivament, és un repte no només per a mi, sinó un repte col·lectiu per apropar la literatura al gran públic i normalitzar-ne el consum regular”.

Publicado en Actualitat, Cultura.