L’AJUNTAMENT D’ONDARA ELEVA AL PLE ORDINARI LES PROPOSTES MÉS VOTADES DELS PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS 2019

Les votacions no han arribat al 5% de la població d’Ondara i serà el ple de l’Ajuntament qui prenga la decisió

S’eleva a ple l’aprovació d’aquestes 3 propostes (la quantia de les quals sumada és inferior a 50.000 euros): «Millora acústica de l’edifici del Prado», «Escultura Llaç Solidari AECC» i «Restauració de la Font de la Carxofa»

Ondara, 30.10.19. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 31 d’octubre sessió plenària ordinària, i entre els punts de l’orde del dia destaca l’elevació de la proposta de resultats, després de la consulta ciutadana d’inversions dels Pressuposts Participatius Ondara 2019, les votacions dels quals es van efectuar del 7 al 24 d’octubre. Segons constava en les bases de la consulta ciutadana, en cas de no arribar les votacions al 5% del cens total (unes 300 persones), les propostes presentades per la ciutadania per a ser executades amb els 50.000 euros de la partida de Pressuposts Participatius 2019, serien elevades al ple perquè siga aquest òrgan, integrat pels representants públics, el que vote i decidisca quina o quines seran les propostes a executar.

Segons s’arreplega en l’informe de Pressuposts Participatius, una vegada conclòs el termini per a votar, el nombre de persones que han votat en la Consulta Ciutadana d’Inversions – Pressuposts Participatius Ondara 2019 és de 129; d’elles, 61 persones han emès els seus vots per mitjà de la plataforma web, i 68 persones han votat de manera presencial a sobre tancat en el punt de votació de la Casa de Cultura. Al no arribar les votacions al 5% de la població d’Ondara (300 persones), serà el ple de l’Ajuntament qui prenga la decisió.

En l’informe que s’eleva a ple, es proposa que les tres propostes més votades pels veïns i veïnes d’Ondara en la consulta, i la quantia total de les quals (les 3 juntes) és menor de 50.000 euros, siguen executades amb càrrec als Pressuposts Participatius Ondara 2019. En concret, es proposa que s’aprove la proposta denominada «Millora acústica de l’edifici del Prado» amb una valoració econòmica de 21.300 euros, que ha obtingut 97 vots; la proposta «Escultura Llaç Solidari AECC» amb una valoració econòmica de 3.000 euros, que té 65 vots, i la proposta d’inversió denominada «Restauració de la Font de la Carxofa» amb una valoració econòmica de 25.600 euros i que ha obtingut 51 vots. La proposta al ple de l’Ajuntament és que siguen aquests tres projectes (presentats per la ciutadania) els que s’aproven per a ser executats amb càrrec a la partida de pressuposts participatius 2019, en ser els que més vots han aconseguit. A banda d’aquests tres projectes, hi havia altres dos més pels que es podia votar: la instal·lació d’un skatepark per 47.000 euros que ha obtingut 28 vots, i la millora del tancament del recinte taurí de les entrades de bous de les festes de Sant Jaume amb tanques fixes per 22.300 euros que va aconseguir 45 vots.

D’altra banda, la sessió plenària d’aquest 31 d’octubre també inclou en el seu ordre del dia la iniciativa sobre la redacció del Reglament Regulador del Consell Agrari Municipal, i la moció per a l’adhesió de l’Ajuntament d’Ondara a la Declaració d’Emergència Climàtica del Consell de la Generalitat.

Publicado en Actualitat, Política.