LA FAMÍLIA CARDONA-FAR DÓNA 20 REPLIQUES DE SÍLEX I OS PER A LA DIFUSIÓ DEL PATRIMONI D’ONDARA

donacio familia cardona (1)donacio familia cardona (2)

Es podran visitar al Centre d’Interpretació del Castell d’Ondara, a la Torre del Rellotge, que es posa en marxa per donar a conèixer les peces que romanen guardades i que formen part de la història del poble

Ondara, 24.10.19. El nostre patrimoni, la nostra història, són les nostres arrels, per aquesta raó és important que els coneguem, els cuidem i els difonguem. Des de la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara es vol agrair a la Família Cardona-Far, la donació realitzada de 20 rèpliques de sílex i os, que «ens ajudaran a difondre el nostre patrimoni, i que ara podran ser visitats a la vitrina que hi ha al Centre d’Interpretació del Castell d’Ondara, a la Torre del Rellotge», tal com hi ha anunciat la Regidora de Patrimoni, Raquel López, la qual ha recalcat «amb la posada en marxa del centre, volem recollir totes les peces que romanen guardades i que formen part de la història del nostre poble». Per açò i perquè «qui perd els orígens, perd la identitat», «és necessari ara i més que mai recuperar i difondre tots aquests béns, perquè les noves generacions d’ondarencs i ondarenques puguen gaudir i conéixer que al seu poble hi vivien unes gents i que ens van deixar una gran herència que hem de mantenir i transmetre a les noves generacions».

donacio familia cardona (3) donacio familia cardona (4)

Segons es recorda des de la Regidoria de Patrimoni, «Ondara té moltíssims recursos que ara estem intentant posar en valor, però aquest patrimoni és molt fràgil i, com es pot comprovar, és molt fàcil que a poc a poc desaparega en els pròxims anys», és per això, s’insisteix, que es fa necessari que «tot aquest patrimoni arqueològic, històric i cultural, es faça valdre, es difonga i es consolide com una oferta de turisme de qualitat que de segur, donarà grans beneficis tant socials com econòmics al poble i a les seues gents».

La responsable de la Regidoria de Patrimoni d’Ondara també ha volgut fer una crida a què «totes aquelles persones que tinguen materials arqueològics a casa, ens deixen documentar-los i així el coneixement de la història del nostre poble siga més gran, és una feina a fer entre tots i totes», ha afirmat.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.