ONDARA COMMEMORA EL 9 d’OCTUBRE AMB ACTIVITATS REPRESENTATIVES DE LA CULTURA VALENCIANA I AMB L’ACTE INSTITUCIONAL A L’AJUNTAMENT

L’Alcalde reclama en el seu discurs un finançament autonòmic just; l’eliminació del sostre de despesa i reinversió del superàvit per a l’administració local per part del Govern Estatal; la igualtat de tots els veïns i veïnes d’Ondara; i anuncia el lliurament de les Distincions Commemoratives el pròxim 9 d’octubre

Ondara, 10.10.19. L’Ajuntament d’Ondara va commemorar ahir la festa del 9 d’Octubre amb activitats representatives de la cultura valenciana, així com amb l’acte institucional celebrat al Claustre de l’Ajuntament. La jornada va començar amb la vistosa actuació del Grup de Danses Ocell i “d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”, a la Plaça 9 d‘Octubre, interpretant i ballant diverses peces populars. A continuació es va realitzar una cercavila des de la plaça 9 d’Octubre fins a l’Ajuntament, amb el magnífic acompanyament de la Unió Musical d’Ondara, dirigida per Víctor Vallés Fornet.

danses plaça 9 octubre

umo colla dolçaines

Al Claustre de l’Ajuntament, i amb la participació de membres de tots els grups municipals (PSPV, PP, Compromís i Ciutadans), l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va pronunciar el seu discurs institucional, en el que va reivindicar l’exigència d’un model de finançament just perquè la nostra comunitat “no siga una autonomia de segona”; també va reclamar un govern estatal estable que atenga les reivindicacions de l’administració local en matèria econòmica, i poder decidir, des del propi Ajuntament, on realitzar inversions necessàries per al poble, eliminant el sostre de despesa i la reinversió del superàvit que marca la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, per a poder invertir en «aquells serveis municipals que considerem oportuns i necessaris per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes».

alcalde discurs

En l’àmbit municipal, José Ramiro va advocar per buscar sempre, des de l’administració local, el bé comú i interès general de tota la ciutadania d’Ondara (i no d’uns pocs) perquè no hi haja “veïns de primera i de segona”. Per a tancar el seu discurs, l’Alcalde va aprofitar per a anunciar que en la celebració del pròxim 9 d’octubre s’iniciarà el lliurament de les Distincions Commemoratives del 9 d’octubre, regulades en el Reglament per la Concessió de Condecoracions, Honors i Distincions de l’Ajuntament d’Ondara, que tindran un caràcter anual, i podran recaure en un màxim de 3 persones o entitats que, per la seua labor en favor de la cultura i identitat valenciana, o les seues qualitats professionals o personals, siguen mereixedores de l’admiració i afecte popular, i que les dites persones o entitats podran ser presentades i votades pels mateixos veïns i veïnes, majors de 16 anys.

acte institucional

A continuació, després del discurs institucional, els membres de la corporació municipal van realitzar l’ofrena d’una corona de llorer al Rei Jaume I, representat en l’escultura que presideix el claustre. En aquesta ocasió, l’ofrena va ser realitzada per la Regidora del PP, Natalia Mateu, i pel Regidor de Ciutadans, Joan Costa.

ofrena

corporacio i jutgesses pau

Per a culminar l’acte institucional, va actuar el Grup de Danses Ocell i “d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”, a la Plaça del Convent, davant de la mirada de molts veïns i veïnes d’Ondara que es van sumar a aquesta celebració. Unes magnífiques actuacions musicals i de danses tradicionals que van delectar el públic. L’acte va culminar amb dispar de tronadors.

danses plaça convent (1) danses plaça convent (2)

IMG_5524grup danses i colla


  Més fotos de l’acte: https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2671141076239317

DISCURS ÍNTEGRE DE L’ALCALDE D’ONDARA

Autoritats municipals, regidors i regidores de l’Ajuntament, Jutgesses de Pau, veïns i veïnes. Bon dia a tots i a totes.

Com ja és tradició tots els 9 d’octubre, ens reunim ací al Claustre de l’Ajuntament, als peus de l’escultura del Rei Jaume I, i al costat del “Penó de la Conquesta”, la “Senyera Real” del Regne de València; que és el símbol més antic dels valencians i símbol de Jaume I, per a recordar precisament l’entrada de Jaume I a la ciutat de València el 1238, fita que ens marca el naixement com el poble valencià que hem arribat a ser, a més de celebrar tot allò que ens uneix i ens enorgulleix com valencians i valencianes.

Cert és que durant part de la nostra història, dels més de 780 anys, hem patit, i no poc, un menyspreu o marginament respecte a altres territoris pel que fa a les nostres arrels, la nostra cultura i la nostra identitat, és a dir en tot allò que ens fa ser qui som. Però també és cert que som un poble valent i combatiu, mantenint la nostra essència i fent arribar fins a l’actualitat la nostra llengua, la nostra identitat, les nostres tradicions, els nostres balls i la nostra música, plasmats, per exemple, en les actuacions ben interpretades de la Unió Musical d’Ondara, d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals i el grup de danses d’Ocell. No han pogut en nosaltres.

No podem deixar passar, la reivindicació històrica de l’infrafinançament que patim els valencians i valencianes, respecte a altres territoris de l’Estat Espanyol. Infrafinançament que ataca directament als serveis públics que necessitem i ens mereixem, i que ens fa ser una autonomia de segona respecte a altres que tenen mecanismes econòmics per a rebre més diners, o aquelles que tenen més finançament. Per això, no hem de parar de reivindicar que no som més que ningú, però tampoc menys.

Això també depén de tindre un govern estable en l’estat espanyol que puga valdre d’interlocutor vàlid per a atendre les nostres reivindicacions com a poble i com Ajuntament. Unes reivindicacions que ens permeten poder decidir nosaltres mateixos, com administració local, on invertir aquells diners que gestionem eficientment com Ajuntament, eliminant així el sostre de despesa i la reinversió del superàvit pressupostari imposada pel govern estatal, per poder invertir els nostres diners en aquells serveis municipals que considerem oportuns i necessaris per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.

La nostra recerca per la igualtat i el benestar de tota la ciutadania d’Ondara no ha de decaure. Així es fa des de l’Ajuntament que presidisc, amb tots i cadascun dels veïns i les veïnes d’Ondara, ja que totes i tots ells són i seran tractats per igual per part de l’administració local, i no permetrem que hi haja cap veí de primera ni de segona, buscant sempre el Bé Comú i l’interés general de tots els ondarencs i ondarenques, i no d’uns pocs.

També m’agradaria anunciar avui que, el pròxim any, en aquesta mateixa celebració, iniciarem el lliurament de les Distincions Commemoratives del 9 d’octubre, regulat en el Reglament per la Concessió de Condecoracions, Honors i Distincions de l’Ajuntament d’Ondara, les quals tindran un caràcter anual i podran recaure en un màxim de 3 persones o entitats que, per la seua labor en favor de la cultura i identitat valenciana, o les seues qualitats professionals o personals, siguen mereixedores de l’admiració i afecte popular. Dites persones o entitats podran ser presentades i votades pels mateixos veïns i veïnes, majors de 16 anys, fent així més popular si cap dit reconeixement.

Sense més, a totes i tots vosaltres, gaudiu del nostre dia en família i amics, gaudiu de ser valencianes i valencians. Moltes gràcies.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.