HUI COMENÇA EL PERÍODE PERQUÈ LA CIUTADANIA D’ONDARA VOTE ELS PROJECTES DELS PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS 2019

LONA-votacions-ppo

Els Pressuposts Municipals d’Ondara contemplen 50.000 euros per a executar els projectes triats per la població, i les votacions seran del 7 al 18 d’octubre en el portal https://participa.ondara.org/

Les propostes per les quals es pot votar són un skatepark; la millora acústica del Prado; una escultura llaç solidari AECC; la restauració de la “Font de la Carxofa”; o la millora del tancament del recinte taurí de les entrades de bous

Ondara, 07.10.19. El Regidor de Democràcia Participativa i Transparència d’Ondara, Miguel Gomis, ha anunciat hui els projectes presentats per la ciutadania d’Ondara que podran ser votats des de hui, dia 7, i fins al 18 d’octubre, dins del projecte de pressuposts participatius 2019 i la seua aplicació a través de la consulta ciutadana de Propostes d’Inversions. Les cinc propostes per les quals es pot votar són un skatepark; la millora acústica del Prado; una escultura llaç solidari AECC; la restauració de la “Font de la Carxofa”; o la millora del tancament del recinte taurí de les entrades de bous. Enguany 2019, dins dels Pressuposts Municipals d’Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes triats per part de la població d’Ondara. La Consulta pretén que siguen les persones empadronades a Ondara (majors de 16 anys) les que proposaren inversions i decidisquen on va a invertir-se els diners municipals.

Per al Projecte de Pressuposts Participatius 2019 podrà ser triat un únic projecte de 50.000 euros, o bé diferents projectes fins a esgotar aquesta quantitat. Una vegada ja culminada la primera fase, la de presentació de propostes d’inversions per part de la ciutadania (que es va realitzar 9 al 20 de setembre), s’han presentat 7 projectes, però 2 d’ells no han prosperat, (perquè no compleixen l’apartat 4.1 de les bases en necessitar autorització de la CHJ), pel que no han passat la fase de validació dels projectes presentats (realitzada del 23 de setembre al 4 d’octubre per l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament d’Ondara). D’aquesta manera, són un total de 5 els projectes validats que podran ser votats per la ciutadania del 7 al 18 d’octubre. Els cincs projectes pels quals es pot votar són els següents:

 • Un skatepark per a Ondara (47.000 euros). Aquesta proposta consta d’un parc per a patinar de tipus skate-plaça amb una mini-ramp adherida al circuit, una font i una il·luminació adequada.

  skatepark

  Imatges dels projectes presentats, adjuntades per part dels autors dels projectes

 • Millora acústica de l’edifici El Prado (21.300 euros). Instal·lació de panells i altres elements acústics per a reducció reverberació.

 • Escultura Llaç Solidari AECC (3.000 euros). Llaç solidari fabricat amb formigó armat amb armadura d’acer i base d’ancoratge de ferro per a col·locar el llaç. La ubicació seria decidida per l’Ajuntament. La proposta ha sigut realitzada en nom de l’AECC Junta Local d’Ondara.

  llaç

 • Restaurar la “Font de la Carxofa” (25.600 euros). Fa anys que un dels monuments del poble ha anat deteriorant-se pel pas del temps, i a poc a poc ha anat empitjorant l’estat de la pedra, i també es va modificar com a font ornamental (que al final tampoc s’usa per les pèrdues d’aigua i altres problemes). La proposta és que es destine part del pressupost participatiu a restaurar la font.

  font

 • Millora del tancament del recinte taurí de les entrades de bous (22.300 euros). Es tracta de millorar el tancament del recorregut de les entrades de bous, tant per agilitzar l’obertura després de l’entrada de bous, com reduir el cost anual de lloguer de barreres, i millorar en seguretat.

Cal recordar que la votació dels projectes es durà a terme del 7 al 18 d’octubre de 2019. La votació es podrà realitzar, previ registre per a la comprovació del cens, de manera digital mitjançant la plataforma web https://participa.ondara.org des de qualsevol dispositiu amb accés a internet. A més, tenint en compte la bretxa digital i per a implicar en el procés de votació al nombre més gran de persones, s’habilitarà un Punt de votació on es donarà suport presencial a les persones que vullguen votar i no tinguen domini amb les TIC. Així, segons ha avançat el Regidor de Participació, Miguel Gomis, es podrà votar presencialment amb papereta en la Casa de Cultura d’Ondara, on hi haurà una urna per a poder votar. Per a això, caldrà portar el DNI. Es podrà votar presencialment des d’aquest dijous 10 d’octubre en horari de dilluns i dimecres de 16:00 a 19:30 hores i dimarts, dijous i divendres de 9 a 14 hores. Les votacions es podran realitzar fins al divendres 18 d’octubre. I durant la setmana del 21 al 25 d’octubre s’informarà dels resultats de la votació.

El Govern Municipal d’Ondara, com va anunciar l’Alcalde, José Ramiro, es compromet a dur a terme l’execució del projecte o projectes votats, tenint en compte els resultats de la Consulta Ciutadana, sempre que s’atenguen als criteris tècnics de viabilitat dels projectes i els límits econòmics disponibles. Segons consta en les bases, la participació haurà de ser com a mínim d’un 5% del total del cens votant de la població. En cas de no arribar a aquest mínim del 5% la votació s’elevarà al Ple Municipal perquè els Representants Públics voten les propostes presentades.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.