ÈPIC CONCERT “ODISSEA, EL VIATGE DE NINGÚ” D’ELIES MONXOLÍ A LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA

concert odissea (2)concert odissea (1)

Ondara, 07.10.19. Ahir diumenge 6 d’octubre, es va oferir a la Plaça de Bous d’Ondara el magnífic concert “Odissea, el viatge de Ningú” d’Elies Monxolí; un èpic espectacle, amb una Odissea Simfònica composta i cantada per Elies Monxolí, Aitana Ferrer i narrada per Amàlia Garrigós, amb la interpretació musical a càrrec de l’Orquestra de Cambra d’Albal i l’Orquestra de Corda de la Societat Musical d’Alboraia. Es va tractar d’un espectacle inclòs en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per a aquest mes d’octubre, que compta amb el patrocini de l’Institut Valencià de Cultura.

hdrhdr

«Odissea, el viatge de Ningú» és una lliure recreació de l’obra d’Homer en forma de conte musical, literari i plàstic. L’espectacle d’ahir va servir per a presentar el llibre-disc amb el mateix nom, que també és un homenatge amb referències a grans poetes de la Mediterrània com ara Dante, Ausiàs Marc, Kavafis i Salvador Espriu. Un projecte il·lustrat per Pere Salinas en el llibre-CD editat per Edicions96 que ahir es va traslladar a la plaça de bous d’Ondara per fer gaudir al públic d’aquesta interessantíssima proposta. Amb la veu narradora d’Amàlia Garrigós, la música i la veu d’Elies Monxolí en les cançons, naveguem i fem el viatge iniciàtic d’Ulisses —que haurà d’aprendre a dir-se Ningú—a través de les seues aventures amb Polifem, Circe, a l’Hades, amb Calipso, Nausica, Penèlope…

hdrconcert odissea (3)

Pel que fa al vessant musical, Monxolí ha volgut fer una música que acostés el clàssic a tots els públics. Apareixen guitarres i instruments de percussió però també de simfònics, com ara la trompa, l’oboè, el clarinet, el violí, l’arpa…. Cada personatge té assignat un instrument concret: Ulisses, la trompa; Polifem, l’oboè i el saxo; Circe, el violí; Calipso, el clarinet; Nausica, l’acordió; Penèlope, l’arpa.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.