ONDARA VA GAUDIR D’UN DIUMENGE MUSICAL, AMB L’ACTUACIÓ DE L’ENSEMBLE BRASS ACADEMY ALACANT A L’AUDITORI, I EL CONCERT D’INTERCANVIS MUSICALS AMB LA BANDA JOVE DE L’AGRUPACIÓ MUSICAL DE PEGO I LA BANDA JUVENIL DE LA UMO AL PARC DE L’ERA

ensemble (3)

Ondara, 02.10.19. Diumenge passat 29 de setembre, Ondara va gaudir de la música amb dos importants esdeveniments. Per la vesprada, es va celebrar en primer lloc el concert d’intercanvis musicals al Parc de l’Era, amb la Banda Jove de l’Agrupació Musical de Pego i la Banda Juvenil de la Unió Musical d’Ondara. Més tard, l’Auditori Municipal d’Ondara va ser l’escenari del magnífic concert de l’Ensemble Brass Academy d’Alacant. Ambdós esdeveniments musicals van comptar amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura d’Ondara.

Quant a l’acte celebrat al Parc de l’Era, enguany s’ha celebrat l’edició número 16 de la Campanya de Concerts d’Intercanvis Musicals organitzada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i patrocinada per la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura. L’objecte d’aquesta campanya és la realització d’un programa de concerts d’intercanvi a realitzar per parelles d’agrupacions artístiques de la federació, per a promoure la música i interrelació entre les diferents agrupacions que hi participen. Enguany, la Banda d’Ondara ha fet l’intercanvi junt a una Agrupació veïna, els amics i amigues de la Banda Jove de l’Agrupació Musical de Pego. A les 18 hores del diumenge passat tingué lloc el concert al Parc de l’Era davant una bona representació de Pego i Ondara. Músics i familiars van poder gaudir de temes coneguts interpretats per les bandes juvenils de les dos agrupacions, amb un ambient de germanor que va arredonir una jornada conjunta que començava amb el concert de les 12 hores a Pego, un dinar i finalment amb el concert de la vesprada a Ondara.

foto intercanvi ondara banda Pego. foto intercanvi ondara

Més tard, el amants de la música van gaudir d’un concert molt especial a l’Auditori Municipal “Valerià Gil” d’Ondara. Un veritable passeig per la història de la música de la mà de l’Ensemble Brass Academy d’Alacant, integrada per estudiants d’instruments de vent-metall, que van delectar amb músiques del S.XVIII, XIX i XX, i finalment amb peces més conegudes de la música disco dels anys 70. Tot un gust gràcies a la seua tècnica i interpretació. El públic assistent no va marxar indiferent a la posada en escena d’un format de concert com aquest.

ensemble (1)ensemble (2)

La “Brass Academy Alicante” va ser creada al setembre de 2008 i paral·lelament a les activitats pedagògiques, va ser creat eixe mateix any el “Ensemble de metalls” amb els millors estudiants de l’Acadèmia, que té com a objectiu tocar obres de qualitat de les més diverses èpoques i estils, com també fer conèixer repertori als estudiants que ja disposen de la capacitat tècnica requerida. En l’Ensemble també toquen alguns professors de l’Acadèmia junt amb els estudiants, complint amb l’objectiu de transmetre als alumnes de manera pràctica l’experiència escènica i d’estils, adquirides en reconegudes orquestres i grups de cambra. En l’actualitat, el grup està format per 6 trompetes, 5 trompes, 3 trombons, un trombó baix, un bombardí i 2 tubes. La direcció la té càrrec Rudi Korp, professor de trompeta de la Brass Academy Alacant. Des de l’any 2012, l’Ensemble té un conveni de col·laboració amb la Diputació d’Alacant, realitzant a través del mateix concerts en tota la província d’Alacant.

Publicado en Actualitat, Cultura.