ONDARA ES BOLCA EN LA CAMPANYA DE NETEJA “MANS AL RIU”

Més de 40 persones voluntàries van dur a terme ahir la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà, i van retirar del riu 150 quilos de residus

mans al riu (1)mans al riu (2)

Ondara, 30.09.19. Ahir diumenge 29 de setembre es va desenvolupar a Ondara la campanya “Mans al riu!”, consistent en la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà. La campanya va ser tot un èxit de participació, ja que van col·laborar 42 persones (duplicant així la xifra de participants respecte a l’edició de 2018). Van retirar del riu un total de 150 quilos de residus. La neteja es va realitzar des del túnel al passeig de vianants (direcció poliesportiu) fins passat l’aparcament de la O-30, comprenent tot el llit de l’Alberca pel nucli urbà. El Regidor de Medi Ambient d’Ondara, Pere Picornell, ha agraït la seua col·laboració a totes les persones que han participat en aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient.

mans al riu (13)mans al riu (14)

“Mans al Riu!” va ser una iniciativa organitzada per Fundació Limne amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, Global Omnium, i l’empresa municipal SINMA Ondara, que és l’encarregada de retirar tots els residus arreplegats i traslladar-los al punt de recollida. Amb la jornada “Mans al Riu”, Ondara ha sigut un dels trenta municipis valencians que s’han sumat a aquesta campanya de recollida simultània de residus.

sdrmans al riu (20)

La jornada de conservació del llit fluvial d’Ondara va comptar amb la participació de més de quaranta persones, de totes les edats (incloent xiquets i xiquetes) que van retirar els residus del llit (principalment, papers, plàstics, envasos, llandes…) durant tot el matí d’ahir diumenge; si bé, cal indicar que el riu no tenia tants residus com en l’edició anterior, gràcies a la neteja del llit realitzada després de festes de Sant Jaume, i també a causa de les fortes pluges d’aquest mes de setembre. Per a culminar la jornada de macro neteja, l’Ajuntament d’Ondara va oferir un dinar als participants.

mans al riu (3)dav

“Mans al riu” va comptar entre els seus voluntaris i voluntàries amb membres de l’Equip de Govern d’Ondara: el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell; el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner; la Regidora d’Educació i Esports, Mar Chesa, així com també, els representants dels grups municipals del PP i de Ciutadans a l’Ajuntament d’Ondara.

mans al riu (16) mans al riu (18)

davsdr

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.