LA II MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG – POLICIA LOCAL D’ONDARA SE CELEBRARÀ EL 27 DE SETEMBRE AL CENTRE SOCIAL TRINI REYES

Per a aquesta nova marató s’han marcat com a objectiu aconseguir 110 donacions; amb les que se salven 330 vides

Ondara, 18.09.19. Cada donant és un heroi, perquè amb cada donació se salven tres vides, i en la província d’Alacant són necessàries 250 donacions de sang tots els dies. Per aquest motiu, Ondara acollirà la II Marató de Donació de Sang – Policia Local d’Ondara, que s’ha presentat hui a l’Ajuntament d’Ondara. La segona edició de la Marató de Sang – Policia Local d’Ondara se celebrarà el proper divendres 27 de setembre al Centre Social Trini Reyes d’Ondara, de 9:30 a 13:30 hores i de 16:30 a 20:30 hores. Estarà organitzada pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara i la Policia Local d’Ondara.

marato donacio

Aquesta jornada solidària de donació de sang ha sigut presentada per la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez; el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, i les representants del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Paca Ferrer (responsable de Promoció) i Encarna Martínez (promotora de zona). Tots ells han fet una crida a la solidaritat de la ciutadania d’Ondara perquè acudisquen a donar sang divendres que ve 27 de setembre; ja que “la sang no es pot fabricar”, i amb cada donació de sang se salven tres vides; per la qual cosa “un donant és un heroi”. En la presentació de la jornada s’ha destacat especialment la solidaritat necessària amb els damnificats per les inundacions en la Vega Baixa, perquè des del Centre de Transfusió no es pot accedir a eixes zones.

Aquesta és la segona vegada que s’organitza la Marató de Sang – Policia Local d’Ondara, la primera edició de la qual es va celebrar al setembre de 2018, amb motiu del 50è aniversari de la Policia Local d’Ondara. Com ha recalcat Toni Galiano, cap de la Policia Local, en aquella ocasió es va aconseguir l’objectiu d’arribar als 100 donants; i per a aquesta nova marató, s’han marcat com a objectiu aconseguir 110 donacions; amb les que se salven 330 vides. Ha demanat que el dia 27 de setembre s’acosten tots i totes a donar sang, i s’ha mostrat convençut de que la ciutadania respondrà a aquesta crida, perquè “Ondara és molt solidària”. Des de la Policia Local d’Ondara s’ha fet una crida a les policies locals de tota la comarca per a potenciar l’assistència a aquesta marató de donació de sang. A més de l’habitual detall que s’ofereix per participar, la donació de divendres 27 de setembre comptarà amb la col·laboració de l’empresa municipal PIMON, que obsequiarà amb un val de tres mesos de piscina; Pineda Electrodomèstics, amb una cafetera DolceGusto, i les farmàcies de FarmaOndara, amb dues cistelles de productes farmacèutics.

maraton sangre

Paca Ferrer, responsable de Promoció del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, ha explicat que el 70% de les donacions de sang es destinen a casos d’oncologia i ha recalcat la necessitat de 250 donacions diàries per a cobrir les necessitats de la província d’Alacant. Cada donant pot transfondre a tres persones. Per a donar sang únicament és necessari tindre de 18 a 65 anys, pesar més de 50 kg i gaudir de bona salut. Encarna Martínez, promotora de zona del Centre de Transfusió, ha fet una crida perquè la gent acudisca a donar sang i aconseguir superar les 110 donacions; afirmant que “hui dónes sang per a tres persones, i pot ser que el dia de demà donen sang per tu”.

La Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez, ha destacat la gran labor del Centre de Transfusió i ha fet una crida a la població d’Ondara i de tota la comarca perquè “donar sang és una de les majors causes que hi ha”.

maricarmen velazquez

Publicado en Actualitat, Ajuntament.