UNA OBRA DE JOAN CASTEJÓN PER A COMMEMORAR “L’ALTA DE CINC” REALITZADA PER LA MUIXERANGA DE LA MARINA ALTA AL FESTACARRER D’ONDARA

Ondara, 17.09.19. El reconegut artista Joan Castejón ha dedicat una obra a la figura “Alta de cinc” realitzada per la Muixeranga de la Marina Alta l’any passat al Festacarrer d’Ondara. Una impressionant composició que s’ha reflectit en les 100 litografies seriades, numerades i signades, que s’han personalitzat una a una, com ha explicat el propi Joan Castejón aquest matí, en la visita que ha realitzat a la Plaça de Bous d’Ondara (lloc on la Muixeranga de la Marina Alta va realitzar la figura), per a presentar aquesta litografia.

obra castejon muixeranga

Joan Castejón ha estat acompanyat per la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, i pel vicepresident de la Muixeranga de la Marina Alta, Saül Ortolà, els que han agraït a Castejón aquesta obra commemorativa. La presentació s’ha realitzat precisament aquesta setmana, ja que Ondara tornarà a acollir aquest cap de setmana (20, 21 i 22 de setembre) la celebració del Festacarrer Ondara 2019, que comptarà amb l’actuació de la Muixeranga de la Marina Alta a la Plaça de Bous, entre altres actes.

Segons ha explicat l’artista Joan Castejón, van ser les seues nétes, que estan integrades en la Muixeranga de la Marina Alta, les que li van demanar que fera alguna cosa sobre la muixeranga. És la primera vegada que realitza un dibuix sobre aquest tema, i afirma que ha sigut molt divertit per la familiaritat. Va demanar fotos de la figura creada l’any passat, i d’allí va sorgir aquesta sèrie, que és personalitzada, perquè cadascuna de les peces és quasi com un original.

obra castejon muixeranga - copia

El vicepresident de la Muixeranga de la Marina Alta, Saül Ortolà, ha explicat que la figura “Alta de cinc” va ser realitzada per primera vegada per aquesta Muixeranga en el Festacarrer celebrat a Ondara en 2018; sent l’única vegada (de moment) que han aconseguit aquesta figura emblemàtica que han treballat molt amb la Muixeranga d’Algemesí; de la que ix aquesta figura. De fet, en l’obra creada per Castejón, apareixen els colors blau i roig, de la Muixeranga d’Algemesí, a més del color verd propi de la de la Marina Alta.

muixerangues festacarrer (114)

Figura realitzada per la Muixeranga de la Marina Alta al Festacarrer de 2018

Les litografies numerades i personalitzades es poden adquirir contactant amb la Muixeranga de la Marina Alta a través de les seues xarxes socials, i també es podran adquirir en la parada que muntarà la Muixeranga al Festacarrer Ondara 2019. Avui, Joan Castejón i Saül Ortolà han lliurat una d’aquestes litografies a la Regidoria de Cultura d’Ondara, perquè l’obra puga ser exposada a la Casa de Cultura d’Ondara i presenciada així per tota la ciutadania d’Ondara.

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha agraït aquest obsequi, assenyalant que serà un honor que aquesta obra romanga en la Casa de Cultura d’Ondara; sent precisament a Ondara on es va fer per primera vegada la figura, i ha aprofitat per a convidar a la ciutadania a gaudir del Festacarrer d’Ondara 2019, “unes festes que són les nostres tradicions i a les que cal donar suport”.

Publicado en Actualitat, Cultura.