EL REGIDOR D’AGRICULTURA D’ONDARA PARTICIPA EN LA REUNIÓ DE LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA SOBRE LA XYLELLA

Ondara, 17.07.19. El Regidor d’Agricultura d’Ondara, Pere Picornell, va participar ahir a la reunió celebrada a la Conselleria d’Agricultura, a València, en què la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, va confirmar als alcaldes dels 41 municipis afectats per l’epidèmia a les comarques de la Marina i el Comtat que els ametlers infectats amb xilel·la en parcel·les abandonades seran, d’ara en avant, els primers que destruiran. Una modificació del protocol que s’havia convertit en una de les demandes recurrents dels representants municipals. «Aquelles finques que tenen un component d’abandó tindran priorització en el protocol i no aquelles en radi que tenen cultius, on la repercussió en cas d’actuació és més tràgica», ha explicat Mollà.

sdrsdr

Als pobles afectats els camps erms representen més de la meitat del terme i en molts casos es difícil trobar els amos, per a arrancar els ametlers amb xilel·la. Els tràmits s’agilitzaran després de l’estiu, segons ha informat la consellera.

sdr

D’aquesta manera, la Consellera d’Agricultura va informar sobre les novetats en la política que s’estava seguint en aquest tema. El Regidor d’Agricultura d’Ondara, Pere Picornell, present ahir a la reunió, i un dels signants del document en què es reclamaven modificacions del protocol, ha destacat que fins després d’estiu no s’intensificaran les mesures, i que en tot cas, es prioritzarà arrancar els exemplars de bancals abandonats, com havien reclamat els representants dels municipis afectats.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.