EL CONCERT SOCIAL DE LA CONSELLERIA D’IGUALTAT I POLÍTIQUES INCLUSIVES DOTA AMB 1.008.780 EUROS A LA RESIDÈNCIA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT D’ONDARA PER A LES ANUALITATS 2019 I 2020

Queda així cobert el 100% del cost de les 23 places que ofereix la Residència d’Ondara

Ondara, 12.07.19. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, en representació i com a president de la Fundació Residència Nostra Senyora Mare de Déu de la Soledat d’Ondara, va acudir el passat 10 de juliol a València per a signar el contracte del Concert Social mitjançant el qual, la Direcció General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència (Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives) dota amb 1.008.780 euros a la Residència d’Ondara en dues anualitats (2019 i 2020). Amb aquesta quantitat, queda cobert el 100% de les 23 places que ofereix aquesta Residència (es dota amb 503.700 euros a l’anualitat 2019 i 503.700 per a 2020).

alcalde i directora residencia paqui ferrando

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la directora de la Residència d’Ondara, Paqui Ferrando

El Concert Social és la nova fórmula que aplica la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a sufragar les places de residència, en compte de les anteriors subvencions anuals. El 10 de juliol va tindre lloc a València l’acte de formalització del concert social amb els Centres de dia i Residències Lares CV, a més d’altres entitats del sector solidari. L’acte va ser presidit per la Vicepresidenta del Consell i Consellera de GVA Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la qual ha manifestat l’interès i l’aposta de l’Administració per un model d’atenció de qualitat centrada en la persona. També ha destacat la importància d’aquest acord «pel que les entitats concertades passen a integrar-se en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis Socials». La posada en marxa del concert social en el sector de persones majors implica un doble benefici. Per un costat facilitarà als centres «rebre els recursos econòmics en temps i forma, el que afecta positivament també als professionals dels mateixos», i per un altre costat implica la posada en marxa d’un nou model d’atenció residencial que promou «la defensa dels drets de les persones en situació de dependència».

contracte social

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha detallat que el Concert Social cobreix les 23 places actuals de la Residència d’Ondara, i ha avançat que s’ha sol·licitat l’ampliació amb dues places més ( fins a 25 ), per a estar en la mateixa categoria de centre. També ha informat que la Residència d’Ondara està ara en procés de certificació de qualitat per a obtenir el certificat ISO 9001 (la consecució del qual és una condició prèvia per a renovar el concert social). José Ramiro ha volgut agrair i destacar el treball de la direcció i administració de la Residència en la gestió del concert social, així com de tot el personal de la Residència d’Ondara per l’actualització i aplicació dels protocols i documentació interna que permet la consecució del concert.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.