“VIKINGS” GUANYA EL CONCURS DE CARROSSES, “SOLEDAT 2018” EL DE COMPARSES I “LES BRUIXES” EL DE CAVALCADURES DE LES FESTES DE LA SOLEDAT ONDARA 2019

Ondara, 09.07.19. Dins del programa de les Festes de la Soledat 2019, (que van culminar ahir amb la processó en honor a la patrona), el dissabte 6 de juliol va destacar la Cavalcada, amb grans premis per als guanyadors. Van ser molts els veïns de la població, sobretot famílies amb xiquets i joves, els que es van congregar als carrers del centre del nucli urbà per a presenciar els participants en la cavalcada des de la seua eixida en el Col·legi Sanchis Guarner fins a la seua arribada a Prado, on es va procedir a desvelar el nom dels premiats, i a lliurar els premis per part dels integrants de la Comissió de la Soledat 2019. La Cavalcada va estar magníficament acompanyada per la batucada “Ondarattack”, “La Unió Musical Juvenil d’Ondara” (els integrants de la qual anaven disfressats), la “Xaranga l’Atril”, i Dolçaina i Tabal. L’obertura de les carrosses va anar a càrrec, en aquesta ocasió, de personatges d’animació. Va destacar que enguany, totes les agrupacions participants en el concurs, tant de carrosses com de comparses i cavalcadures, van tindre premi econòmic, que va ser lliurat pels membres de la Comissió Soledat 2019 en arribar a l’escenari del Prado.

En el concurs de carrosses es va imposar la Vikings, amb un vaixell víking, i els seus integrants, xiquets i majors, caracteritzats de víkings. Aquesta carrossa va rebre un premi de 500 euros. En segona posició va quedar “Soledat 2016”, amb una carrossa ambientada com un camió de bombers que tirava aigua, molt necessària en una vesprada molt calorosa (va rebre un premi de 400 euros), quedant en tercera posició la carrossa de “Busca Tiburón”, amb 300 euros de premi, en la que hi havia bussejadors i, com no podia ser de cap altra manera, un gran tauró. En quart lloc va quedar “Com acabarem”, a la que es va concedir un premi de 200 euros.

guanyadors carrosses vikingssegons carrosses soledat 2016

tercers carrosses busca tiburon

Quant a les comparses, la desfilada va comptar amb una alta participació. Els guanyadors d’aquesta edició van ser els integrants de la comparsa “Soledat 2018” en la que els integrants de la comissió de l’any passat s’havien construït cotxes de xoc com en la fira. Aquesta comparsa va rebre un premi de 400 euros. En segona posició van quedar els membres de la comparsa “Dolçets”, amb un premi de 300 euros, integrada per xiquets i xiquetes amb els seus familiars, vestits de pastissets i cuiners. El tercer premi se’l va emportar la comparsa “Mil i una nits” (premi 200 euros). Les següents comparses van rebre totes un premi de 200 euros: “No més fem a la mar” (4t lloc), “Picapiedra” (5è), Bollybood (6è) i “Casa de Papel” (7è).

dolçets segon premi comparsesguanyadors comparses soledat 2018 mil i una nits tercer premi comparses

Quant a les cavalcadures, en tercera posició va quedar “Supergirl” en el seu cavall (100 euros); en segona posició, va quedar “Curas encerrados” (200 euros de premi), i en primera posició “Les Bruixes” amb 300 euros de premi.

primer premi cavalcadures les bruixessegon premi cavalcadures  tercer premi cavalcadures

En la cavalcada també va participar la carrossa dels Festers la Comissió Soledat 2019, amb una carrossa i disfresses d’època, amb màscares venecianes; així com la carrossa de la Regina Major amb les Dames, la carrossa dels Damos, i la de la Regina Infantil amb els xiquets i xiquetes de la Cort Infantil 2019. Es va tractar d’una vesprada divertida que va fer les delícies tant dels participants en la cavalcada com del públic en general.

carrossa cort infantilcarrossa festers soledat carrossa regina major

Els festejos patronals de la Soledat 2019 van comptar amb activitats per a tots els públics el dissabte, amb el parc infantil i aquàtic i jocs al Prado al matí, la paella gegant i la gran cavalcada de carrosses, i amb l’actuació de l’orquestra Platino després dels sopars populars.

Mes fotos: https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2498471023506324

Publicado en Actualitat, Ajuntament.