ONDARA VA CORONAR LES REGINES DE LA SOLEDAT 2019 EN UN MULTITUDINARI ACTE CELEBRAT A LA PLAÇA DE BOUS

Naiara Moll Cabrera i Marta Femenía Mud van ser coronades en un dels esdeveniments més populars de les festes patronals, sent la primera vegada des de 2015 en què Ondara compta amb Regina Infantil

coronacio fotos gaspar (2)

* Fotos Gaspar *

Ondara, 09.07.19. El divendres 5 de juliol va tindre lloc a la plaça de bous d’Ondara un dels actes més espectaculars i emblemàtics de les Festes de la Soledat, com és la Coronació de les Regines de les Festes de la Soledat 2015, Marta Femenia Mud i la xiqueta Naiara Moll Cabrera, que, junt amb les seues respectives Corts d’Honor Major i Infantil, van ser aclamades en una plaça de bous plena de públic, i davant de la presència de les Autoritats d’Ondara i d’altres pobles de la Marina Alta. En l’acte de la coronació, a més dels Regidors/es de la corporació d’Ondara, van estar presents Alcaldes, Regidors/es de Festes i les Regines de les Festes de diverses localitats de la Marina Alta. La principal novetat de les festes patronals d’enguany ha sigut que Ondara ha tornat a tindre Regina Infantil (des de 2015, no hi havia hagut a Ondara una Regina Infantil de la Soledat).

coronacio fotos gaspar (3)

* Fotos Gaspar *

La Regina infantil de la Soledat 2019 és Naiara Moll Cabrera. La Cort Infantil 2019 està composta per Nerea Beteta Higón com Primera Dama, Bianca Lara Bahamonde como Segona Dama, Gissela Colmenar Mahiques, Ariadne Mas Sanchís, Paula Sendra Felipe, Jazmin Silva Ribeiro, Josep Palones Bautista, i Carles Ramiro Gavilà. La Regina Major de les Festes de la Soledat 2019 és Marta Femenia Mud. La Cort Major 2019 es compon de Núria Roselló Ramírez com Primera Dama, Àngela Jiménez Perales com Segona Dama, Aitana Tous Mur, Tania Pérez Soldevila, Sol Olbrich Domenech, Coral Escrivà Català, Ana Picó Vives, Paula Duran Llobell, Sonia Gilabert Ginestar, Vanessa Escrivà Pons, Pau Llobell Ribero, Alejandro Pérez García, Carlos Fayos Ramis, Vicent García Ramiro, Leo Pastor Gil, Joanma Ginestar Domene, Joan Cano Lucas, i Joan Orduña Garijo. I els Festers de la Soledat 2019 són: Antonio Beteta Tent i Mariví Higón Ivars, Francisco Ginés Fornés Sesé i Ana Fornés Sesé, Cosme Ortolá Álvarez i Antonia Ivars Catalá, Francisco José Roselló Bisquert i Maria Rosa Ramírez Nadal; sent els Festers d’Honor Pepe Soler Mas i Josefa Teresa Llinares Tomás. Tots ells i elles van ser presentats en l’acte de Coronació.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va col·locar les Bandes a les Regines 2019, i es va procedir als parlaments, i al lliurament de les bandes a les corts, i coronació de les Regines 2019 per part de les darreres representants del càrrec de Regines de la Soledat.

coronacio fotos gaspar (1)

* Fotos Gaspar *

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va destacar en el seu discurs que era “un acte dels més significatius i especials de les festes, a més aquest any en particular, per diferents motius. Un d’ells és que feia anys que la representació en les corts no era tan nombrosa, fins i tot en algun dels darrers anys no ha hagut ni cort major, ni infantil. I el fet que després de quatre anys es torne a coronar una regina infantil o hi haja una gran determinació per part de les i els joves per formar part d’esta, repetint molts dels que van ser cort infantil en el 2007, genera bones sensacions per a que es continue amb la tradició d’estes festes. Per tant, hem d’estar ben orgullosos de veure un bon grapat d’infants i joves, i com no, a les seues famílies, haver que han donat el pas per a estar ací i ser els veritables exemples de devoció i sentiment cap a la Mare de Déu de la Soledat” També va recordar, en l’àmbit més personal, que “enguany les festes em són significatives és perquè he tornat a viure de ben aprop els mals de cap del que suposa estar implicats en la comissió de festes, ja que tinc representació en les dos corts. I dic mal de caps, no de forma negativa, si no referint-me al fet que durant tot l’any ens treuen de la rutina i ens exigixen un sobre esforç per tal de treure diners”, que “en definitiva també generen un clima de germanor, una satisfacció per oferir un programa farcit d’actes i una il·lusió per ser els protagonistes de la festa”. José Ramiro va animar a la participació de la festa, “als veïns i veïnes d’Ondara, als i les joves que l’any que ve faran 18 anys i als xiquets i xiquetes que els correspon ser damets, i a les seues famílies, que donen el pas per a continuar amb la tradició de fer unes festes més que dignes a la nostra Patrona”, assegurant com a Alcalde d’Ondara que “l’Ajuntament sempre estarà al vostre costat”.

Va agrair públicament a la Comissió 2019, als festers i festeres, per tota la col·laboració que han tingut amb elles i ells des de l’Ajuntament en els diferents actes municipals. Va agrair a la Parròquia d’Ondara «per tota la feina que han fet, fan i faran en pro de les tradicions i arrels ondarenques. Una aportació social que ha estat, està i estarà recolzada sempre per l’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la seua Regidoria de Festes i Tradicions». Va agrair a la Mari Carmen Velàzquez, Regidora que s’ha encarregat els darrers anys de l’àrea de festes i tradicions, per tota la dedicació i disposició que ha tingut. Va mencionar als treballadors/es municipals, al departament de seguretat ciutadana, policia local i protecció civil, a l’equip de consergeria, a la brigada d’obres i serveis i als equips de neteja i a la resta de departaments, que treballen per a que tot estiga al lloc durant la festa.

L’Alcalde va concloure desitjant molt bones festes de la Soledat a tot el poble d’Ondara. Després de la Coronació, va tindre lloc l’espectacle “Tributo al Rey León”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.