246 XIQUETS I XIQUETES HAN COMENÇAT AQUEST MES DE JULIOL EN LES TRES ESCOLES D’ESTIU D’ONDARA 2019

Aquesta xifra suposa un rècord quant a la participació de l’alumnat en les escoles estiuenques d’Ondara

S’està impartint l’Escola Multiesportiva “Un estiu d’esport i vacances” a la Piscina i pavelló; l’Escola Infantil “Un estiu de mans obertes” a l’Escoleta, i l’Escola Educativa “Un estiu de 5 sentits” a l’IES Xebic (en lloc del Col·legi Sanchis Guarner que està en obres)

Ondara, 05.07.19. Un total de 246 xiquets i xiquetes d’1 a 14 anys estan participant des del passat dilluns 1 de juliol en les escoles d’estiu que organitza la Regidoria d’Educació i Esports de l’Ajuntament d’Ondara, a través de l’empresa municipal PIMON. La Regidora de l’àrea, Mar Chesa, ha explicat que l’Escola Multiesportiva “Un estiu d’esport i vacances” (Piscina i pavelló) compta amb 131 participants; l’Escola Educativa “Un estiu de 5 sentits” (a l’IES Xebic, en lloc del Col·legi Sanchis Guarner que està en obres) amb 64, i l’Escola Infantil “Un estiu de mans obertes” (en l’Escoleta) amb 51 xiquets/tes d’1 a 3 anys. Les xifres suposen un rècord quant a la participació dels alumnes en les escoles estiuenques que organitza l’Ajuntament d’Ondara, amb una quinzena més de participants que en les mateixes dates de l’any passat.

L’Escola Infantil “Mans obertes” 2019 es desenvolupa a l’Escoleta Infantil Municipal, dirigida a xiquets i xiquetes d’1 a 3 anys. És un projecte ple de jocs, cuina, teatre, música, i uns ingredients que no poden faltar: molta il·lusió i diversió. Enguany participen 51 xiquetes i xiquets formant 4 classes amb 5 educadores. El conte “El peix Irisat” és el protagonista i el que donarà continuïtat a totes les activitats que realitzaran la primera quinzena, com el taller de cuina que van fer el dimecres. Un dels objectius d’aquest estiu és fomentar la creativitat amb l’experimentació, que és la base d’aquest projecte.

infantil (1) infantil (2)

infantil (3)

L‘Escola Educativa “Un estiu de 5 sentits” s’està fent enguany a l’IES Xebic (en lloc del Col·legi Sanchis Guarner que està en obres). Està integrada en aquest mes de juliol per 64 xiquets i xiquetes d’edats entre 5 i 11 anys. Aquesta primera setmana ha sigut molt intensa i han realitzat tota classe de tallers i activitats a l’aire lliure. Han jugat a jocs d’exterior i fins i tot han anat a la piscina. Hui divendres aniran d’excursió a la biblioteca municipal, on realitzaran una visita guiada i un taller de marca pàgines. Des de l’Escola Educativa han destacat algunes de les activitats realitzades fins ara, com l’expressió musical a través de la pintura; la realització de murals; el treball dels cinc sentits i la pintura d’ous. A més, el que queda d’estiu realitzaran altres activitats i tallers molt divertits com pintar samarretes, torneig de cantar i ballar, pintura de grafitis, tallers de cuina i teatre, entre altres igual o més divertits.

educativa 4educativa 5

educativa 6educativa educativa2 educativa3

Mentrestant, l’Escola Multiesportiva “Un estiu d’esport i vacances” s’imparteix a les instal·lacions de la Piscina i el Pavelló Municipal d’Ondara i permet als xiquets i xiquetes de 4 a 14 anys realitzar activitats ludicoesportives durant les vacances d’estiu. Enguany hi ha un total de 131 xiquetes i xiquets inscrits. Tots els dies aquests xiquets fan esport en el pavelló i en les pistes de l’institut, jocs en la piscina i taller de manualitats en anglès. Aquesta setmana estan treballant els esports olímpics; a l’hora de les manualitats estan realitzant un futbolí i dinàmiques de grup per conèixer tots els integrants, ja que hi ha xiquets i xiquetes d’altres pobles de la Marina Alta.

multiesportiva (1) multiesportiva (2)

multiesportiva (3)

multiesportiva (4)multiesportiva (5) multiesportiva (6) multiesportiva (7)

A més de les tres escoles, enguany 2019 el taller de gimnàstica rítmica es tornarà a impartir al llarg de tot el mes d’agost, amb la coordinadora de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara Alícia Ivars. Els grups es faran per categoria d’edat, on cada categoria disposarà de 3 dies a la setmana.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.