EL PROPER DILLUNS 17 ARRANCA A ONDARA, AMB L’AFORAMENT COMPLET, EL CURS INTENSIU D’INTERVENCIÓ OPERATIVA EN VIOLÈNCIA DE GÈNERE DIRIGIT A POLICIES LOCALS I GUÀRDIA CIVIL

curs

Ondara, 13.06.19. Dilluns que ve 17 de juny arranca el “Curs intensiu d’intervenció operativa en violència de gènere”, que està dirigit a membres dels cossos de Policia Local i de la Guàrdia Civil de la comarca i de la província d’Alacant. El curs té l’aforament ja complet. Un total de 60 professionals es formaran en aquesta matèria. Aquest curs està organitzat per l’Ajuntament d’Ondara i la Policia Local d’Ondara, segons informa la Regidoria d’Igualtat, i s’emmarca dins de les activitats sufragades a càrrec dels fons que va rebre l’Ajuntament d’Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

El curs se celebrarà del 17 al 20 de juny, de 16 a 21 hores, a la Casa de Cultura d’Ondara. El “Curs intensiu d’intervenció operativa en violència de gènere” comptarà com a ponents amb Juan Antonio Sánchez Pérez (Intendent Cap de la Policia Local de Callosa del Segura) i amb Juan Antonio Jover Pinar (Sergent 1r de l’Àrea de Prevenció de la Delinqüència del Lloc Principal de Dolores). Al llarg de les quatre jornades de duració, s’abordaran qüestions relacionades amb el concepte de violència de gènere i la diferenciació d’altres tipus delictius; els drets de les víctimes; recursos a disposició de les víctimes; la policia local com a policia judicial; violència de gènere vs protecció de dades; normativa reguladora amb especial referència al Codi Penal; les mesures cautelars en violència de gènere; els trencaments de condemna i la suspensió de la condemna en els delictes de violència de gènere; els protocols en casos de violència de gènere, entre altres assumptes.

Assistirà a la cloenda del curs (junt amb l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual), Sra. María del Mar del Campo Iniesta, titular del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1 de Dénia.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.