EL DISSABTE ES VA CELEBRAR LA IV FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA d’ONDARA AMB UNA ALTA ASSISTÈNCIA DE PÚBLIC

corporacio inauguracio  gent en fira

  • Cultura, música, vins, llibres, gastronomia i comerç s’uneixen per a oferir una gran festa local a les portes de l’estiu, amb el colofó del gran concert de Maria del Mar Bonet i Jonatan Penalba

  • Es van distribuir més de 450 passaports per a degustar els vins de la Marina Alta, el que van suposar més de 6.700 tasts

Fotos : https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2445576442129116

10.06.19. Dissabte passat 8 de juny, l’Ajuntament d’Ondara (a través de les Regidories de Promoció Econòmica i de Cultura) va organitzar amb un gran èxit d’assistència la IV Fira de la Paraula & la Bona Taula, que va englobar diversos esdeveniments: la Fira del Llibre; gastronomia (amb la Comissió Soledat 2019); Mercat del Prado de la Terra i Artesania (organitzat per ACO); la II Fira dels Vins de la Marina Alta al Prado; actes musicals, visita guiada (en la que es van contemplar per primera vegada els murals explicatius sobre la història de la torre del rellotge), activitats per al públic infantil; i com a colofó, el gran Concert de Primavera a la Plaça de Bous amb Maria del Mar Bonet i Jonatan Penalba, que va comptar amb l’assistència d’un miler de persones.

L’Alcalde en funcions i responsable de Promoció Econòmica, José Ramiro, i la Regidora de Cultura en funcions, Raquel Mengual, acompanyats per membres de la corporació municipal, van realitzar el dissabte al matí la visita inaugural a la fira, que va comptar amb la cercavila prèvia a càrrec del Conjunt Instrumental de l’Associació Musical Coda i Banda Juvenil de la Unió Musical d’Ondara, sota la direcció de Sebastià Roig Sirerol (que van oferir també al matí un magnífic concert a l’aire lliure en l’Av. General Bosch).

banda jove umo i coda

En la visita, els membres de la corporació van recórrer els diversos estands de la fira de vins, el Mercat del Prado i la fira del llibre.

En la inauguració, José Ramiro va realitzar una valoració global molt positiva de l’esdeveniment, per la possibilitat d’aglutinar música, cultura, gastronomia, comerç local, i tots els vins de la comarca; va afirmar que des de l’organització estaven molt satisfets amb la resposta, tant dels participants en els estands com dels visitants a la fira, i de la gran acceptació per part dels visitants. Va destacar que des de l’Ajuntament d’Ondara es plantegen aquest tipus d’actes com una forma de promocionar no sols la cultura, la producció i el patrimoni local, sinó també la restauració, atés que en les fires que s’organitzen, la intenció és que els assistents puguen gaudir de tot el que els pot oferir Ondara de forma global.

Per la seua banda, Raquel Mengual va recalcar que la Fira del Llibre havia comptat amb l’exposició de diversos estands; amb editorials i escriptores (van estar presents signant llibres Xaro Cortès amb “El sonador de Salamanca” i Paloma Martos Martínez amb “Derrotas de la memoria”). Es va oferir un aparador d’autors i editors, amb la participació de “Dilatando mentes” (editorial d’Ondara dedicada al gènere de ciència-ficció); “Edicions del Sud” de Manel Arcos; “Lletra Impresa”; “Edicions 96”, entre altres. També va participar amb un estand propi la Biblioteca Municipal d’Ondara (que va donar eixida a alguns dels seus llibres, regalant exemplars a través de la campanya un llibre per un quilo), i a més, la Junta Local de l’AECC va muntar la seua parada en la Fira de la Paraula. El “Sonafilm”, el primer festival de música de cine d’Ondara, previst per al 31 d’agost en la Plaça de Bous, també va comptar amb el seu propi estand per a donar a conèixer aquest esdeveniment que estarà organitzat per la Regidoria de Cultura.

stand biblioteca stand aecc

IMG_4438

En l’àmbit de la gastronomia, la participació de la Comissió Soledat 2019 en la IV Fira de la Paraula i la Bona Taula va quedar reflectida amb el servei de barra i de menjar típic de la comarca que van oferir amb diverses i variades propostes gastronòmiques de qualitat, amb producte local i comarcal.

stand soledat

El Mercat del Prado de la Terra i l’Artesania, organitzat per l’Associació de Comerciants i Empresaris ACO d’Ondara, va oferir productes de comerç de proximitat, agrícoles, i artesans, amb una vintena de parades.

mercat prado 2 mercat prado

A més, va comptar amb animació infantil, amb jocs infantils en horari de matí i vesprada, i amb l’obra de teatre itinerant infantil “Puff el Drac Màgic” a càrrec d’Espectacles David, pel centre del poble; una obra molt divertida i amb efectes que va fer les delícies de les famílies assistents.

Englobada en el Mercat del Prado, la programació va incloure al matí la visita guiada a elements arquitectònics i patrimonials que va anar a càrrec de l’arqueòleg Josep Ahuir. En aquesta visita, que va comptar amb la presència també de membres de la corporació (entre ells la Regidora de Patrimoni en funcions, Raquel López) els visitants van contemplar per primera vegada els murals explicatius sobre la història de la torre del rellotge; la vitrina amb documents i objectes d’interès, i el vídeo mostrant com es dóna corda al rellotge del campanar. Cal destacar que Raquel López ha recordat que la Torre del Rellotge podrà ser visitada per dins a partir d’ara, l’últim divendres de cada mes, en horari de 19 a 20 hores (acudint primer a la Casa de Cultura d’Ondara).

visita torre rellotge (1) visita torre rellotge (2)

Quant a la II Fira dels Vins de la Marina Alta, va comptar amb la participació de 16 cellers i productors de la comarca: Bodegas Cooperativa de Teulada (Teulada); Bodegas Parcent (Parcent); Bodegas Gutiérrez de la Vega (Parcent); Bodegas Xaló (Xaló); Brigà de Xoc (Xaló); Celler Alt de Benimaquia (Teulada); Celler Les Freses (Jesús Pobre); Curii Uvas & Vinos (Xaló); Bodegas Fondarium (Ondara); Joan de la Casa (Benissa); M de Alejandría (Teulada); Pepe Mendoza Casa Agrícola (Alfaz del Pi); Uvas Cabrera (Benissa); Aida i Lluís; i Manu Guardiola Viticultor. Es van oferir tasts de vi per a donar a conèixer les característiques dels vins de la comarca. Per a això es va crear el Passaport dels Vins de la Marina, que els assistents van comprar al preu de 6 euros, (incloïa la copa serigrafiada), i que permetia provar els vins de cada celler. La Fira de Vins va comptar amb un original photocall en el moll del Prado, ambientat en un bancal amb ceps. Cal destacar l’alta participació registrada en la fira de vins, en la que es van distribuir més de 450 passaports del vi, el que va suposar més de 6.700 tasts de vi durant tota la jornada del dissabte.

fira de vins (1)fira de vins (2) fira de vins (3)fira de vins (4)

fira de vins (5)

Junt amb tot això, i com a colofó per a aquesta IV Fira de la Paraula i la Bona Taula, l’Ajuntament d’Ondara, a través de la seua Regidoria de Cultura, va organitzar el Concert de Primavera a la Plaça de Bous d’Ondara, protagonitzat per Maria del Mar Bonet, sent el d’Ondara un dels seus últims concerts de celebració de 50 anys en els escenaris. En el magnífic concert, més de mil persones van poder gaudir de la portentosa veu de Maria del Mar Bonet, i del fantàstic concert previ del cantautor Jonatan Penalba. Un concert per a recordar, com ha destacat Raquel Mengual, qui ha posat de manifest la gran satisfacció del públic assistent.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.