DEL 17 AL 20 DE JUNY SE CELEBRARÀ A ONDARA EL CURS INTENSIU D’INTERVENCIÓ OPERATIVA EN VIOLÈNCIA DE GÈNERE DIRIGIT A POLICIES LOCALS I GUÀRDIA CIVIL

curs policia

Aquesta iniciativa està sufragada a càrrec dels fons que va rebre l’Ajuntament d’Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere

Ondara, 29.05.19. La Regidoria d’Igualtat ha informat que l‘Ajuntament d’Ondara i la Policia Local d’Ondara han organitzat el “Curs intensiu d’intervenció operativa en violència de gènere”, que està dirigit a membres dels cossos de Policia Local i de la Guàrdia Civil de la comarca i de la província d’Alacant.

El curs se celebrarà del 17 al 20 de juny, en horari vespertí (de 16 a 21 hores) a la Casa de Cultura d’Ondara. Els policies locals o guàrdies civils que estiguen interessats a participar en aquest curs, que és gratuït, poden realitzar la inscripció contactant amb el correu: jefatura@ondara.org i també poden inscriure’s online en l’enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwoeLVywDHiVW3BMyaZgTQD7M7aYwYk5QK2ayB–k_fWU26A/viewform

El “Curs intensiu d’intervenció operativa en violència de gènere” comptarà com a ponents amb Juan Antonio Sánchez Pérez (Intendent Cap de la Policia Local de Callosa del Segura) i amb Juan Antonio Jover Pineda (Sergent 1r de l’Àrea de Prevenció de la Delinqüència del Lloc Principal de Dolores). Al llarg de les quatre jornades de duració, s’abordaran qüestions relacionades amb el concepte de violència de gènere i la diferenciació d’altres tipus delictius; els drets de les víctimes; recursos a disposició de les víctimes; la policia local com a policia judicial; violència de gènere vs protecció de dades; normativa reguladora amb especial referència al Codi Penal; les mesures cautelars en violència de gènere; els trencaments de condemna i la suspensió de la condemna en els delictes de violència de gènere; els protocols en casos de violència de gènere, entre altres assumptes.

Des de la Regidoria d’Igualtat s’ha destacat que aquesta iniciativa serà sufragada a càrrec dels fons que va rebre l’Ajuntament d’Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere de 2017. Ondara va rebre un total de 17.997 euros, que han de destinar-se a programes dirigits a l’eradicació de la violència de gènere (l’Ajuntament d’Ondara decideix a quins programes es destinen). Des de la Policia Local d’Ondara s’ha avançat que pròximament s’impartirà un taller de defensa personal per a dones, que també serà sufragat per aquests fons.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.