“LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES”: EL PROJECTE D’INNOVACIÓ PEDAGÒGICA EN QUÈ HA PARTICIPAT L’ALUMNAT DEL SANCHIS GUARNER, DE l’IES XEBIC D’ONDARA I DE LA RECTORIA

volta al mon (3)volta al mon (4) volta al mon (6) volta al mon (7)

Ondara, 29.05.19. Amb la temàtica de l’obra “La volta al món en 80 dies” de Jules Verne com a eix central i vehicular, els/les alumnes d’Ondara i de La Rectoria han gaudit aquest matí, al Prado d’Ondara, d’una jornada educativa diferent i molt interessant. Quins eren els menús de Phileas Fogg en la volta al món?; Quines llengües es parlaven en els països que visitava? ; Quines monedes usaven?; En quins mitjans de transport es pot viatjar entre eixos països?; Quina vestimenta és tradicional en cada país del món?… A aquestes i altres preguntes, han pogut respondre hui els/les alumnes de 3ºA i 2ºA de primària del CEIP Sanchis Guarner, i els alumnes del CRA de la Rectoria, així com alumnes de l’IES Xebic d’Ondara.

volta al mon (1)volta al mon (2)

volta al mon (8) volta al mon (9)

Més d’un centenar d’estudiants han passat aquest matí per aquesta fira educativa, que s’ha organitzat dins del Prado emmarcada en el projecte d’innovació pedagògica “Aprenentatge Basat en Projectes”; un projecte de formació dirigit al professorat, que ha sigut recolzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, com ha indicat la Regidora d’Educació en funcions, Mar Chesa.

volta al mon (mestres participants)

El professorat de l’IES Xebic i del Sanchis Guarner s’ha implicat i col·laborat activament en l’organització d’aquesta iniciativa dirigida a l’alumnat, per a mostrar-los projectes globals relacionats amb la volta al món. Han sigut diversos i molt variats els estands (entre els que es trobaven, per exemple, els dels cicles d’Educació Infantil i de Bellesa de l’IES Xebic, així com diversos departaments de l’institut) en els que els alumnes han pogut conèixer qüestions com els països visitats en donar la volta al món, el mapa lingüístic de Phileas Fogg, les monedes i ofertes de la volta al món, novel·les per a donar la volta al món, el sistema mètric vs. el sistema imperial, els mitjans de transport, el maquillatge en el món o el menjar del món, entre altres. Tot això, per mitjà de panells expositius i treballs manuals en què han participat els/les alumnes. L’experiència ha sigut molt positiva i enriquidora per a tots els participants, com ha destacat Mar Chesa, qui ha agraït la seua implicació als professors que s’han bolcat en el projecte.

IMG_4215IMG_4227 IMG_4231IMG_4232 IMG_4233IMG_4239 IMG_4241IMG_4242 IMG_4243

Publicado en Actualitat, Ajuntament.