CULMINEN LES XERRADES “CRÉIXER EN HARMONIA I FELICITAT: SIGUES L’ALIAT DE CREIXEMENT DEL TEU FILL” AMB UNA ALTA PARTICIPACIÓ

 ampa xerrades (2) ampa xerrades (3)

*Nota de Premsa AMPA CEIP Sanchis Guarner i Marjals d’Ondara *

«L’AMPA, l’associació de mares i pares de l’escola Sanchis Guarner i Marjals, volem reflectir l’alegria d’haver superat el nostre primer cicle de xerrades, que es va iniciar l’última setmana de febrer, que ha continuat en març i ha finalitzat en abril. Han segut quatre dijous de formació i de compartir experiències entre mares, pares i mestres, de la mà d’una gran ponent, Annick Martínez, doctora en psicologia, docent universitària en Canadà, investigadora, supervisora i formadora de professionals de la salut mental i de l’educació, realitza cursos, formació i teràpia individual de desenvolupament i creixement personal.

ampa xerrades (1)

Aquesta ha segut la manera de començar a arrencar motors i iniciar el que serà una Escola de Famílies, que cada any cercarà els temes més interessants per treballar entre mestres, mares, pares, famílies i alumnes de la nostra escola. Hi ha hagut més de 130 inscripcions, i la sala de la Casa de Cultura ha estat completa els quatre dijous, per tant, considerem que aquest és un indicador d’èxit.

Els temes que hem tractat han segut els següents:

  • Tècniques de psicologia i consciència plena per posar un quadre educatiu productiu, i poder evitar els càstigs i els crits.

  • Els xiquets i la impulsivitat: com facilitar la capacitat d’autocontrol (jocs i exercicis d’escolta, silenci i atenció plena).

  • Com establir una comunicació sana i eficient amb els xiquets (consells pràctics).

  • El desenvolupament psicoemocional del xiquet, els seus reptes i necessitats.

  • Els xiquets amb personalitat sensible (reservats, tímids, observadors, tranquils, ansiosos…) qui són? Com ajudar-los a ser més feliços. En aquest tema es va parlar molt de respectar els seus temps i avisar-los.

  • Intel·ligència múltiple, autoestima i resiliència: com ajudar al teu fill a conèixer-se i ser feliç.

  • La intel·ligència emocional, la seua funció en el desenvolupament de la intel·ligència cognitiva i les seues necessitats.

Podem concloure en la importància de que els xiquets i xiquetes han de ser feliços i han de tindre temps a jugar, hem de posar límits consensuats i no utilitzar crits en eixos moments crítics, l’assemblea consensuada entre tots els membres de la família és una eïna que ens pot ajudar. Cal avisar-los del que va a passar i respectar allò parlat.

En el descans de cada dia, hem rifat un llibre educatiu relacionat en el tema de les xerrades.

llibres

Així que des de la Junta Directiva de l’AMPA, estem molt agraïdes a tots i totes els assistents, a les seues preguntes i intervencions. Molt agraïdes, a la Regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa, que ens ha subvencionat una part de les xerrades, ens ha facilitat les instal·lacions i els materials necessaris. A més, agrair a la Papereria Cabrera d’El Verger el gran ventall de llibres educatius que hi té, on hem pogut triar els més idonis per a aquestes xerrades. I sobretot a Annick, una gran professional que ens ha donat recursos per millorar i acompanyar el creixement dels nostres fills i filles. I a més, cal dir, que Annick ens dóna la possibilitat de continuar el treball iniciat, i fer tallers en Oliva, amb descomptes per als membres de l’AMPA del Sanchis Guarner i Marjals d’Ondara».

*Nota de Premsa AMPA CEIP Sanchis Guarner i Marjals d’Ondara *

Publicado en Actualitat, Associacions.