TERTÚLIA LITERÀRIA SOBRE LA PASSIÓ D’ONDARA

club lector la passio (1)

Ondara, 28.03.19. Aquest dimarts 26 de març, es va celebrar a la Casa de Cultura d’Ondara la tertúlia literària “La Passió d’Ondara: en la recerca de les seues arrels” organitzada per les Regidories d’Educació i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, a iniciativa del Club Lector d’Ondara, amb l’objectiu de fusionar un esdeveniment social i cultural com és la representació de La Passió a Ondara, amb les activitats i propostes del club de lectura local (que es va posar en marxa en 2018 i es reuneix periòdicament).

La tertúlia “La Passió d’Ondara: en la recerca de les seues arrels” va ser una interessant proposta cultural i educativa que va sorgir arran de la presència a Ondara d’Antonio Serrano (professor, investigador i assessor literari de companyies teatrals) i de Manuel Canseco (un dels millors dramaturgs i directors d’escena del panorama espanyol), els quals estan aquesta setmana a Ondara per a participar en el projecte de l’IES Xebic “Per qué leer a los clásicos”, organitzat per la Subdirecció General del Llibre i la Lectura del Ministeri de Cultura.

club lector la passio (2)

La tertúlia va comptar amb la participació d’unes 60 persones, entre membres de La Passió, del Club Lector d’Ondara i de l’IES Xebic, i amb l’assistència de l’Alcalde, José Ramiro, i la Regidora de Cultura, Raquel Mengual. Els ponents Antonio Serrano i Manuel Canseco van contar curiositats i anècdotes d’altres representacions de La Passió, i van explicar detalls d’aquesta representació teatral d’índole religiosa; mentre que per part del col·lectiu de La Passió d’Ondara, es va explicar la història i detalls d’aquest esdeveniment a la localitat, que es tornarà a representar en aquesta Setmana Santa 2019; concretament el dissabte 13 d’abril, en la jornada prèvia al Diumenge de Rams.

Publicado en Actualitat, Cultura.