ONDARA CELEBRA EL IV GEGANT A SEGÀRIA EL 21 D’ABRIL

Gegant 2019-1

Música, natura, activitats familiars i gastronomia es donaran cita a Segària el 21 d’abril, Diumenge de Pasqua

Ondara, 26.03.19. Ondara viurà novament unes vacances de Pasqua amb activitats musicals en plena natura, amb la celebració del quart festival Gegant, el diumenge 21 d’abril de 2019 (Diumenge de Pasqua), que estarà organitzat per l’Ajuntament d’Ondara. Un esdeveniment que consolida l’aposta iniciada en 2016, i que ha sigut presentat aquest matí a Segària per la Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual; la Regidora d’Esports, Mar Chesa; i Mark Dasousa, representant d’Atòmic Studios. Els organitzadors han volgut animar al públic a què es reserve novament la Pasqua i acudisca a gaudir del IV Gegant, que oferirà propostes per a totes les edats.

presentacio gegant

El IV Gegant en Segària (que se celebra de 10 a 20 hores) oferirà l’oportunitat de gaudir d’una Pasqua musical, amb activitats diverses, i a la Serra de Segària. Per quart any consecutiu, i després del gran èxit de les tres primeres edicions, les actuacions musicals es combinaran amb la natura, les activitats per a xiquets/es, i la gastronomia de les “foodtrucks”. El IV Gegant serà un festival musical diürn que comptarà amb concerts durant tota la jornada i propostes dirigides a tots els públics per a fomentar les activitats a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat com és Segària. Una de les novetats, segons ha confirmat Raquel Mengual, és l’habilitació de més zones d’aparcament més pròximes a l’àrea de concerts. Una altra novetat serà l’actuació d’un mag, amb cinc sessions durant la jornada.

Quant als grups musicals que actuaran en la 4a edició del Gegant, segons ha explicat Mark Dasousa, tocaran durant tota la jornada sis grups musicals: Canta Canalla (grup de Borbotó, dirigit al públic infantil); Jineta y los Apocalípticos (grup de la Marina Alta de contry-western-pop); Alison Darwin (grup de Barcelona d’indie-rock); Side Chick (grupo de Barcelona a ritme de garatge i glam rock); Senior i el Cor Brutal (grup de València d’indie-rock format en 2007 i encapçalat per Miquel Àngel Landete, Sénior) i Gener (grup de València d’indie-pop-rock-folk encapçalat per Carles Chiner que presentaran el seu últim disc).

Una proposta musical molt variada, de diferents estils, i en diferents idiomes; valencià, castellà i anglès; amb concerts que començaran a les 11 hores (actuarà en primer lloc Canta Canalla) i es prolongaran fins a les 20 hores. A més, és una oferta musical paritària, amb presència de grups integrats per dones, com han destacat des de l’organització.

Junt amb aquestes propostes musicals, per al públic infantil hi haurà diferents animacions durant tot el dia, tant al matí com a la vesprada; s’oferiran tallers i jocs per a xiquets i xiquetes; així com activitats variades; destacant en aquesta edició les actuacions de màgia. Quant a l’oferta gastronòmica, les foodtrucks oferiran diferents propostes culinàries, i a més, hi haurà servei de barra. Enguany, segons ha confirmat Mar Chesa, hi ha confirmada la presència de 6 foodtrucks (dos més que l’any passat): La Coqueria, Carretera y Manta, Fish and Truck, La Llandeta, La Cuineta d’Alma i «Necho empanadas chilenas»; a més d’Aquanat.

La ubicació del públic i la barra serà en el camp de tir, mentre que a la zona de baix estaran els jocs i tallers, foodtrucks, i estands participants. Hi haurà zona de pícnic amb taules, cadires i ombres. El IV Gegant comptarà a més amb estands muntats per comerços locals, amb la col·laboració d’ACO (participen Màxima Bikes, MondVerd, La Punxeta, Larouch, Pigment, i MamiQueXulo).

Hi haurà diverses zones d’aparcament habilitades per a accedir al parc públic de Segària; de fet, es van a habilitar més zones d’aparcament i més pròximes al recinte que l’any passat (el pàrquing tindrà un preu de 5 euros per vehicle durant tot el dia; 3 euros les motos). L’organització també posarà a disposició dels assistents un servei d’autobús gratuït amb eixida des de l’aparcament enfront del MasyMas, que realitzarà més viatges i també farà parades en les zones habilitades d’aparcament. No obstant això, des de l’organització s’emplaça als assistents a què acudisquen també caminant, atés que és un passeig fins a la muntanya de només 3 quilòmetres des del poble. Per a això, poden deixar els vehicles als aparcaments habilitats al costat del MasyMas.

La forma de pagament durant el IV Gegant Fest tornaran a ser les “Formigues”; es podran adquirir els tiquets de 5 “formigues” per 6 euros.

Publicado en Actualitat, Cultura.