LA PASSIÓ ES REPRESENTARÀ A ONDARA EL 13 D’ABRIL

CARTELL PASSIO 2019 web

L’acte està emmarcat en la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2019

Ondara, 26.03.19. Ondara tornarà a acollir aquesta Setmana Santa 2019 la representació de La Passió, (una vegada que en 2017 tornara a interpretar-se, i el 2018 haguera de ser suspesa la representació a causa d’avisos meteorològics per forts vents). En aquesta ocasió, La Passió es representarà el dissabte 13 d’abril de 2019 (el dia anterior al Diumenge de Rams) a les 22:30 hores en diverses localitzacions del nucli urbà (començarà en el Prado). Es tracta d’un acte soci cultural de gran tradició i arrelament en la població, que s’engloba en la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2019. La Passió és un acte organitzat conjuntament per la Parròquia de Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu de Júniors M.D, amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant. L’organització de l’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara.

Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es realitzarà íntegrament en valencià, escenifica la Passió i Mort de Jesucrist, i està dirigida per Rubén Almiñana. Es representaran un total de set escenes amb el màxim detall, prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara, el que li dota d’un encant especial a aquesta obra; en concret, el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. Entre els participants es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, del col·lectiu de Júniors M.D, així com persones voluntàries del poble. En total, participaran prop d’un centenar de persones de totes les edats; unes quaranta com a actors principals i la resta com a figurants. Enguany s’estrena com a novetat nou vestuari, confeccionat especialment per a aquest esdeveniment.

La primera escena és el Sant Sopar i es desenvolupà dins del Prado. La segona escena és l’oració en l’hort de les oliveres, i tindrà lloc a l’exterior, a la zona del moll del Prado. A continuació, l’escenografia es traslladarà a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara, on es representarà la compareixença davant del Sanedrí. El juí davant de Pilat, la quarta escena, es recrearà en la Placeta de les Escoles. I davant d’Herodes, serà en la Plaça Major. La condemna de mort de Jesús es representarà en la Placeta de les Escoles, i finalment, la crucifixió, en el moll del Prado. Cal indicar que un element característic de La Passió d’Ondara és que el públic està plenament integrat en l’obra, va seguint els actors en cadascuna de les escenes i participant, formant també part de la història.

la passio arxiu 2017 (1)la passio arxiu 2017 (2)

la passio arxiu 2017 (3)

la passio arxiu 2017 (4) la passio arxiu 2017 (5)

La celebració de la Passió també comptarà amb la col·laboració del grup d’alumnes del ballet de Natalia Mateu. Aquesta tradició es considera com un reclam cultural i turístic d’Ondara, sent un esdeveniment amb gran acollida tant a Ondara com en la resta de la comarca.


Publicado en Actualitat, Ajuntament.