PAMIS TORNARÀ A PLANTAR LA SEUA FALLA PER A LES FESTES DE SANT JOSEP 2019, QUE ENGUANY RECREARÀ L’ANTIGA “FONT FONDA”

La Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara col·labora novament amb la iniciativa dels veïns

Ondara, 14.03.19. A Ondara també es podrà tornar a gaudir aquest pròxim dimarts 19 de març, dia de Sant Josep, de la festa fallera. En la pedania de Pamis, des de fa ja 19 anys, els veïns planten una falla, feta de forma completament artesanal per ells mateixos. En aquesta ocasió, la falla està realitzada per Miguel Tormo, Manolo Collado, José Manuel Lozano, Amado Quintero, i Ramón Morera, amb la col·laboració dels veïns i veïnes de la pedania de Pamis. Fa ja temps que els veïns de Pamis estan treballant en la creació de la seua falla, que s’ha estat realitzant en les Escoles de Pamis des del passat mes de gener.

L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria de Festes i Tradicions que dirigeix Mari Carmen Velázquez, col·labora en aquesta iniciativa, aportant la infraestructura, mesures de seguretat i material necessari per a la plantà, així com patrocinant el castell de focs artificials previ a la cremà. Enguany, la falla de Pamis recrearà l’antiga “Font Fonda” d’Ondara que es va llevar fa molts anys, i que es trobava al carrer Escorxadors, enfront de l’actual administració de loteria d’Ondara. La falla de Pamis 2019 mostrarà com els veïns acudien allí antigament a agafar aigua, i per a això, comptarà amb elements com un carro amb burro, cànters, etc. La falla estarà feta de fusta, cartó, suro i pintura, de forma completament artesanal i ecològica.

Aquest divendres 15 de març començaran les labors de la plantà la falla, i el dimarts 19 de març, dia de Sant Josep faran la cremà a les 21:00 hores. També hi haurà, prèviament a la cremà, un castell de focs artificials, patrocinat per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. Per a la cremà es comptarà amb els bombers, ambulància i efectius de seguretat necessaris.

crema 2018 falla pamis (1) crema 2018 falla pamis (2)

* Fotos cremà 2018*

Publicado en Actualitat, Ajuntament.