TRIDIMENSIONALITAT IV OFEREIX 19 IMPACTANTS INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES AL PRADO D’ONDARA FINS AL 24 DE FEBRER

  • La inauguració va comptar amb la presència del Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà

  • Les intervencions plàstiques han sigut creades per artistes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2019 expressament per a aquest espai

Ondara, 11.02.19. Divendres passat es va inaugurar al Prado d’Ondara la interessant exposició d’art Tridimensionalitat IV; en un acte que va comptar amb la presència del Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. En la inauguració van estar presents més d’un centenar de persones, entre artistes, membres de la corporació i de col·lectius locals i comarcals; va assistir l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual; el professor de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar; i membres d’aquest col·lectiu artísti, així com representes d’altres corporacions municipals de la Marina Alta. La mostra es pot visitar al Prado durant tres caps de setmana, fins al 24 de febrer, i està organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara.

tridimensionalitat IV (1)tridimensionalitat IV (2) tridimensionalitat IV (3)tridimensionalitat IV (4)

Aquesta proposta artística contemporània pren per quart any consecutiu com a escenari el Prado, consolidant-se com una mostra de referència dins de les arts plàstiques en la comarca, i reivindicant el recinte del Prado com una plataforma per a l’exhibició d’art i per a projectar el talent de les arts plàstiques que es desenvolupen a la Marina Alta. La mostra ha sigut realitzada pels alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata 2019, els quals han creat unes obres expressament per a ser exposades al Prado. Tridimensionalitat IV compta amb les instal·lacions artístiques de 19 artistes: Anna Climent, Fauser, Joan Roselló, Juan Pablo Signes, M.ª José Cholbi, Mari Marí, Fina Gilabert, Said Ben Salah, Mariví Puigcerver, Pepa Espasa Pastor, Togamago, Isabel Soler Tarradellas, Pep Aguilar Mallol, Mar Fornés, Oslvaldo Sánchez, Erica Landfors, Isabel de Piero, Conchi García Sánchez, i Manuela Paszkowsky. Unes obres molt eclèctiques, algunes d’elles de grans dimensions, que prenen els diferents espais del recinte, realitzades amb distints materials; plàstics, cadires trencades, guants, paper, pa, llums, fotos, fusta, xarxes de pesca, plastilina, carro de la compra…Per a inaugurar la mostra es va realitzar una “performance” amb voluntaris mirant-se als ulls per parelles durant diversos minuts.

tridimensionalitat IV (5)tridimensionalitat IV (6) tridimensionalitat IV (7) tridimensionalitat IV (8)

Les obres exposades expressen i transmeten al públic conceptes que van des de l’ajuda a totes les persones que la necessiten, l’efecte del vent en les plantes, la crítica a la quantitat de plàstics que s’utilitzen en la compra, el camí interior, el socors als nàufrags, o la pederàstia en l’Església, entre altres. Tots ells s’integren en unes obres que no deixen a ningú indiferent, que prenen per títol Ajuda, vida, teixint la vida, el vent, el carro de la compra, pol·lució, inclusió, babel, llum interior, absències, jimmy i juanjo troben la cadira sencera i en peu…

tridimensionalitat IV (9)

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha recalcat la qualitat de les obres exposades assegurant que “són molt impactants, actuals i reivindicatives” i ha agraït als alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata la seua participació en aquesta proposta artística. A més, ha aprofitat per a convidar els veïns i veïnes d’Ondara i de la Marina Alta a què visiten aquesta mostra.

El professor de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar, va indicar en la inauguració que les peces que es mostren en Tridimensionalitat reivindiquen temes, problemes que estan ocorrent en aquest món; “la plàstica pot ser reivindicativa”. Les obres, va dir “es produeixen quan un, en silenci, va dialogant amb elles; gràcies per vindre perquè a través de les vostres mirades, les obres existeixen”.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va rememorar els inicis d’aquesta exposició des de fa 4 anys, va agrair la seua participació a l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata als alumnes i al seu professor, i també a l’Ajuntament de Gata pel suport que brinda a aquesta escola artística, i va donar la benvinguda al Conseller, Vicent Marzà. Va agrair a la Regidora de Cultura, Raquel Mengual la seua iniciativa “d’apostar per tot el que és nou”.

El Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va donar les gràcies a què fan possible aquest projecte, “gràcies a tots els creadors i creadores”; va recalcar sobre l’exposició que “la cultura quan interpel·la fa emocionar-nos a les persones”. Va assegurar que “el que la cultura no estiga dissenyada des d’una gran ciutat (València), sinó que es puga crear des de les comarques, demostra que l’aposta que es fa per la cultura als municipis cada vegada és major, i serveix per a vertebrar el país a través de la cultura”. És importantíssim, va dir, “que acompanyem creadors i creadores; poder acompanyar que la gent puga expressar-se”.

L’exposició es pot visitar al Prado fins al 24 de febrer 2019, els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18:30 a 20:30 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11:30 a 13:30 hores.

Més imatges: https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2256271241059638

Publicado en Actualitat, Cultura.