ONDARA GUANYA ESPAI PER AL VIANANT I MILLORA LA SEGURETAT VIÀRIA EN l’AVINGUDA d’ALACANT AMB LES OBRES FINANÇADES PER l’IVACE

av alacant obres (8) av alacant obres (11)

Ondara, 30.01.19. Les obres de millora del polígon en la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant d’Ondara estan en una fase molt avançada, i estaran acabades en les pròximes setmanes, com han anunciat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner. Els treballs van començar el passat mes de novembre de 2018 i estan sent executats per l’empresa Excavaciones y Desmontes Pistola S.L (d’Ondara) per un import de 111.105 euros. Cal recordar que aquestes són unes de les obres de millora dels polígons d’Ondara que es realitzen gràcies a la subvenció concedida a l’Ajuntament d’Ondara per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a modernitzar el seu polígon industrial.

av alacant obres (1)

En el cas de la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant, el que es pretén, com han deixat patent José Ramiro i Francesc Giner, “és recuperar l’espai per a les persones, al mateix temps que millorar la seguretat viària, ordenar l’aparcament i potenciar l’ús de la bicicleta”, afegint que “aquest és un primer projecte per a la millora de l’accés a Ondara per l’Avinguda d’Alacant, que tindrà pròximament continuïtat amb noves inversions en aquesta zona d’entrada al nucli urbà”. L’Equip de Govern considera que “aquest projecte és més amable amb la circulació, els aparcaments, les empreses, els vianants i els visitants que altres models d’entrada a pobles”. A més, des del passat mes de novembre, afirmen José Ramiro i Francesc Giner, “estem en contacte directe amb veïns i veïnes de l’Avinguda d’Alacant per a resoldre els seus dubtes i arreplegar els suggeriments que ens han transmès els comerços”.

Plano Avda.Alicante 03-

SEGURETAT VIÀRIA I REDUCCIÓ DE VELOCITAT

Per a l’Alcalde, “estem parlant d’una de les entrades més importants d’Ondara; sent un polígon terciari, comercial i que per tant, ha de compaginar zones d’aparcament amb reduccions de velocitat per seguretat i viabilitat en la circulació”, matisant que l’avinguda “ja no és una carretera nacional, sinó una via urbana”. Recordant que la velocitat en via urbana és de 30 km/h; motiu pel qual, l’ajust realitzat a la calçada i les rodones comporten la reducció de la velocitat i la millora de la seguretat viària. A més, ha recordat que en el projecte també s’inclou igualar el nivell de la superfície dels diferents reasfaltats de l’antiga N-332.

AV ALACANT

av alacant obres (5)av alacant obres (7)

MITJANA PINTADA I RODONES PER A MILLORAR EL TRÀNSIT

av alacant obres (2)

Les actuacions que s’estan executant a l’Avinguda d’Alacant comprenen l’ambientació paisatgística i la millora del trànsit mitjançant la construcció d’una mitjana i dues rodones. La mitjana s’ha pintat com una doble línia contínua i no amb una vorera amb escaló, per a permetre l’accés de vehicles de grans dimensions a les naus, en cas necessari. Cal matisar que els camions llargs ja invadien abans el carril contrari per a fer maniobres per a accedir a una de les naus de l’Avinguda (actualment només una empresa disposa de tràilers que accedeixen per l’avinguda, ja que la resta de negocis tenen molls de càrrega en els carrers paral·lels).

Quant a les dues rodones que s’han creat, inclouen dotació d’arbratge, amb dues oliveres que s’han col·locat aquesta setmana. José Ramiro ha puntualitzat que l’actuació que s’està efectuant ara a l’avinguda d’Alacant correspon a la segona fase d’adequació de l’entrada sud d’Ondara; donant continuïtat a la primera fase, en la que es va construir la rodona amb el carrer Tomás Edison. De fet, les rodones que s’han posat ara estan planificades en el Pla General de 1989.

av alacant obres (4)

José Ramiro ha puntualitzat que abans d’aquesta actuació hi havia autobusos que feien parades en llocs no oficials; a més, una única recta (sense mitjana ni rodones) suposava una major velocitat dels vehicles i menor seguretat viària; de fet, l’Avinguda d’Alacant suposava un perill, amb vehicles pesats i altres que pretenien canviar de direcció als carrers perpendiculars a l’avinguda, amb el perill que això suposava. D’altra banda, es feia una utilització indeguda de la via pública, i a més, no hi havia passos de vianants en tota l’avinguda; ni espai enjardinat, ni tampoc llocs d’esplai per a les persones.

RECUPERAR L’ESPAI PER A LES PERSONES: PRIMERA FASE DEL CARRIL BICI I CARRIL DE VIANANTS

En aquesta fase del projecte de l’Avinguda d’Alacant s’ha creat un carril bici, pintat en roig, que connecta amb el que s’ha creat en el parc comercial, sent el carril bici una condició indispensable del projecte per a rebre la subvenció de l’IVACE. José Ramiro ha avançat la seua intenció d’impulsar un projecte per a unir el carril bici que ve de Dénia i arriba fins el Col·legi Sanchis Guarner, perquè connecte amb aquest carril bici de l’Avinguda d’Alacant. A més, ha avançat el seu interès a treballar conjuntament amb els municipis de Pego i El Verger, per a connectar Dénia-Pego amb bici.

Unit a aquest carril bici, en l’avinguda d’Alacant s’ha creat un carril paral·lel de vianants, senyalitzat amb pintura de color blau, amb el que es pretén donar peu a què en un futur es puguen ampliar les pròpies voreres actuals del vial de l’Av. Alacant, millorant les condicions d’accessibilitat i conversió en zona de vianants. Segons ha avançat Ramiro, aquest carril de vianants comptarà en futures fases amb zona enjardinada, bancs, arbratge, zones infantils, etc. El projecte que s’està executant a l’Avinguda d’Alacant també suposa el canvi de lluminàries per a una major visibilitat de l’avinguda.

APARCAMENTS I TERRASSES

Quant a les zones d’aparcament, s’han repintat i reordenat de forma perpendicular a l’eix del vial de l’Av. d’Alacant, amb el que s’han guanyat més places d’aparcament; en total, 120 places d’una amplària de 3 metres, per a tot tipus de vehicles. En aquest sentit, es puntualitza que abans de l’actuació executada ara, es produïa confusió en els aparcaments (s’arribava a aparcar en segona i inclús tercera fila).

Es manté l’ocupació de la via pública amb els guals, els jardins comercials i les terrasses dels locals de restauració. Cal destacar que s’han respectats tots els guals donats d’alta, i també totes les terrasses dels bars; en aquest cas, únicament s’ha demanat als negocis que les reubiquen uns metres, en els llocs indicats, per a permetre el pas de vianants i ciclistes pels carrils establits.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.