ONDARA PORTARÀ AQUESTA SETMANA A PLE L’ADQUISICIÓ DEL MOLÍ COVÍ

moli covi (3)moli covi (5)

Ondara, 28.01.19. L’Ajuntament d’Ondara té previst portar a aprovació en la sessió plenària ordinària d’aquesta setmana (dijous 31 de gener) la compra del Molí Coví. Es tracta d’un Bé de Rellevància Local (segons consta en la Llei del Patrimoni Cultural Valencià); una infraestructura hidràulica, ubicada en la ribera del riu Girona, que l’Ajuntament d’Ondara adquirirà pel seu interès arquitectònic, cultural i etnològic, amb la intenció de restaurar les dites instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable, com ha avançat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, el qual ha manifestat «per a mi és tot un orgull haver gestionat la compra d’este immoble tant significatiu per a posar-lo en valor i que siga de totes i tots els ondarencs, una adquisició de rellevància cultural molt important per a Ondara».

El Molí Coví, malgrat els anys que porta inactiu, la seua falta de manteniment i el pas del temps, encara és un dels molins millor conservats de la comarca, segons ha recalcat el Regidor d’Urbanisme d’Ondara, Francesc Giner, el qual ha manifestat que “la intenció de l’Ajuntament amb aquesta adquisició és posar en valor aquesta infraestructura hidràulica per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural en les seues instal·lacions”.

moli covi (6)moli covi (16)

El Molí Coví, ubicat en sòl no urbanitzable d’ús agrícola, està integrat per una parcel·la de 6.839 m2, superfície segons Cadastre; i per l’edificació del molí (amb 230 m2), incloent tots els elements, artefactes i maquinària (eres, aqüeductes i tres moles). El Molí Coví serà adquirit en contracte de compravenda per l’Ajuntament d’Ondara, que abonarà als seus propietaris un total de 21.000 euros.

moli covi (17)

La tramitació de la compra del Molí Coví va arrancar fa ja temps. Com ha explicat l’Alcalde, José Ramiro, el 30 de gener de 2018 l’Ajuntament d’Ondara va arribar a un acord amb els actuals propietaris per a adquirir aquest Bé de Rellevància Local, si bé fins a la data no s’ha pogut culminar aquesta compravenda per motius burocràtics d’índole personal dels propietaris. Ara, ja és possible realitzar aquesta adquisició; motiu pel qual serà portada a l’ordre del dia del ple d’aquest mes de gener.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.