LES II JORNADES DE PATRIMONI D’ONDARA SOBRE LES TROBALLES AL PALAU – CASTELL VAN SUSCITAR GRAN INTERÈS

Ondara, 22.01.19. El passat cap de setmana es van celebrar a Ondara les II Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara, organitzades per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Raquel López. Les conferències oferides el dissabte a la vesprada van ser tot un èxit i van comptar amb l’assistència de mig centenar de persones, les quals, després de les ponències, van realitzar una visita per les restes visibles i lloc on estaria l’antic Palau – Castell d’Ondara, ja que les jornades es van basar en l’època medieval i tenien per títol “Descobrint el Palau-Castell d’Ondara; el Món Feudal a la Marina Alta”. Així, es va visitar la Torre del Rellotge (única torre, la sud, que queda en peu de les quatre amb què comptava el castell).

jornades patrimoni II conferencies (10)jornades patrimoni II conferencies (9)

Les jornades es van centrar en l’antic Palau-Castell d’Ondara, i les últimes troballes realitzades. Van començar el dissabte 19 al matí amb tallers per a xiquets sobre el món dels castells, els cavallers i els musulmans en l’Ondara dels segles XIII, XIV i XV , a càrrec de Jordan Labios.

jornades patrimoni II tallers xiquets (1)jornades patrimoni II tallers xiquets (2) jornades patrimoni II tallers xiquets (3)jornades patrimoni II tallers xiquets (4)

jornades patrimoni II conferencies (12)jornades patrimoni II conferencies (11)

El dissabte a la vesprada es van oferir dues conferències a la Casa de Cultura, amb una gran presència de públic; en primer lloc, “Els pilars del Regne. La Pobla d’Ifac i les viles medievals a la Marina Alta (Segles XIII_XIV), a càrrec del Dr. José Luís Menéndez, tècnic del MARQ i director de les excavacions de la Pobla Medieval d’Ifach; i a continuació “El Palau – Castell d’Ondara a la llum de l’arqueologia d’urgència” que va anar a càrrec als arqueòlegs Josep Ahuir i Carles Juan, els quals van presentar els resultats de les últimes intervencions arqueològiques efectuades al voltant del Castell d’Ondara, després de la qual cosa, es va realitzar una visita guiada al lloc on estaria l’antic Palau- Castell.

jornades patrimoni II conferencies (8)jornades patrimoni II conferencies (6) jornades patrimoni II conferencies (5)jornades patrimoni II conferencies (4)

jornades patrimoni II visita palau (1)jornades patrimoni II visita palau (2)

jornades patrimoni II visita palau (3) jornades patrimoni II visita palau (4)

Cal indicar que el viatge previst per al diumenge 20 de gener per a visitar la Pobla Medieval d’Ifach i els Banys de la Reina, a Calp, es va ajornar per les previsions meteorològiques, i se celebrarà finalment el diumenge 3 de febrer amb el mateix horari (eixida el diumenge 3 de febrer a les 8.30 hores des de l’aparcament del MasyMas; Informació i Inscripció: Casa de Cultura).

Raquel López ha valorat molt positivament la celebració d’aquesta iniciativa per a posar en valor i recuperar el patrimoni local, i ha donat les gràcies als ponents per les seues detallades i interessants explicacions, així com ha agraït l’interès del públic assistent.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.