L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONSENSUA AMB MITJANES I GRANS SUPERFÍCIES ELS FESTIUS D’OBERTURA EN 2019

Dels 23 festius o diumenges en què es podria obrir durant les temporades a què s’estèn la consideració de ZGAT, no s’obrirà en 8; es tancaran dos diumenges de Setmana Santa i Pasqua (21 i 28 d’abril); els dos últims diumenges del mes d’agost (18 i 25 d’agost, menys negocis d’alimentació); dos diumenges del mes de setembre (8 i 15 de setembre) i els dos dies de festius locals (8 de juliol, Festivitat de la Soledad (menys alimentació), i 26 de juliol, Festivitat de Santa Anna)

Ondara, 04.12.18. L’Ajuntament d’Ondara ha arribat a un acord amb les direccions de mitjanes i grans superfícies radicades a Ondara per a consensuar els festius d’obertura en 2019. L’acord ha sigut establit a l’Ajuntament d’Ondara per part de l’Alcalde i responsable de l’àrea de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, i dels representants del Centre Comercial Portal de la Marina, Mercadona, Aldi, Leroy Merlín, i MasyMas. Arran d’aquest conveni, i igual que durant els darrers 3 anys (2016, 2017 i 2018), l’Ajuntament d’Ondara deixa en suspens l’acord plenari de juliol de 2015, pel qual es prenia la iniciativa de sol·licitar la revocació de la declaració de zona de gran afluència turística (ZGAT) per al municipi d’Ondara. Cal indicar que des de 2007, Ondara compta amb la declaració de ZGAT, de conformitat amb la legislació d’horaris comercials de la Comunitat Valenciana (llavors vigent).

L’Alcalde i responsable de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, ha recordat que en l’àmbit municipal únicament es pot actuar en aquelles temporades afectades per ser ZGAT (que comprèn les temporades de Setmana Santa, Pasqua, i estiu (del 15 de juny al 15 de setembre), però no fóra d’aquestes dates, ja que en la resta de temporades (incloent Nadal i altres dates assenyalades) el calendari ve determinat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que és qui determina els festius que poden obrir els comerços.

Dels 23 dies festius o diumenges en què es podria obrir en 2019 a Ondara per ser ZGAT, no s’obrirà en 8 festius. En concret, es tancaran dos diumenges de Setmana Santa i Pasqua (diumenges 21 i 28 d’abril); així com també es tancarà els dos últims diumenges del mes d’agost (18 i 25 d’agost, menys negocis d’alimentació), i dos diumenges del mes de setembre (8 i 15 de setembre). A això cal afegir que els comerços també romandran tancats els dos dies de festius locals (dilluns 8 de juliol, Festivitat de la Soledat (menys alimentació), i divendres 26 de juliol, Festivitat de Santa Anna).

Segons s’estableix al conveni acordat per l’Ajuntament d’Ondara i les grans superfícies per al proper 2019, es podrà obrir 15 dies dels 23 festius aperturables per ser ZGAT, en concret els dies 14, 19 i 22 d’abril, (Diumenge de Rams, Divendres Sant i Dilluns de Pasqua); 16, 23, 24 (festa autonòmica) i 30 de juny; 7, 14, 21, 28 de juliol; 4, 11 i 15 d’agost; i 1 de setembre de 2019; mentre que els comerços d’alimentació obriran 3 dies festius més: el 8 de juliol (Festivitat de la Soledat) i els dies 18 i 25 d’agost. L’ampliació de tres dies festius més d’obertura per als comerços d’alimentació es deu als convenis col·lectius de les dites empreses.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.