CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA- JORNADA 24 NOVEMBRE 2018

IMG-20181128-WA0002 IMG-20181128-WA0001

BENJAMÍ

PEGO 12 – 26 EE ONDARA

El benjamí aquest dissabte es va desplaçar fins a Pego conscients que seria un partit renyit. Alguns dels xiquets del nostre equip debutaven en aquest partit i el nerviosisme era el principal factor durant tot el temps. Molt desorientats feia que el contrincant aprofitara per fer-nos alguna que altra cistella. No obstant, en el resultat es reflexa el poc acert a cistella que varem tindre tant per una part com per l’altra. Ens va costar agafar-nos al ritme però finalment, amb un últim quart amb els més veterans de l’Ondara varem crear avantatge fent que finalment la victoria caiguera del nostre costat

ALEVINS

ALEVÍ MASCULÍ A

EEM ONDARA 13 – 53 CLUB BASQUET SUECA CLINICA LALIGA

El dissabte el nostre equip aleví rebia en casa al primer classificat de la categoria, el Sueca. El partit es presentava molt complicat per als nostres degut al alt nivell de joc presentat durant la temporada per l’equip visitant. En els primer quarts, la pressió intensa plantejada pel Sueca va provocar moltes pèrdues per part dels nostres que es distanciaren en el marcador ràpidament. A pesar de això, els nostres no perderen les ganes de jugar i aconseguiren realitzar cistelles molt bones basades principalment en el joc d’equip. El marcador final fou de 13 – 53 i aquest tipus de partits serveixen per a que els nostres jugadors aprenguen, i sobretot que vegen que poc a poc van millorant el seu joc.

ALEVÍ MASCULÍ B

GANDIA 48 – 7 EE ONDARA

Aquest dissabte ens tocava desplaçar-nos fins a Gandia, on es plantejava un partit complicat. No obstant, els ondarencs varen estar calfant molt centrats i els acerts a ciistella, tot i tindre el sol de cara, eren bastants. Eixiren amb moltes ganes de jugar pero a pesar de l’equip contrari ser físicament superiors, l’arbit no va estar pitant cap falta per la qual cosa ens desfavoria ja que ens estaven abrasint a furtar-nos el baló. Açò també va fer que els nostres jugadors es cremaren, i baixaren el ritme de joc. Amb una queixa a l’arbit la cosa va canviar un poc i va començar a pitar alguna cosa, ja que pareixia que el que tenía era presa per anar-se’n. Per tant, els nostres varen començar a poder anotar més encara que l’acta ja estiguera tancada, per la qual cosa no es reflexa en el resultat.

Ens quedarem en lo positiu, que és que aquest equip està millorant el joc en equip i la concetració en els partits. Varem poder veure anotar a les xiques que sempre són les que menys protagonisme tenen en aquests partits.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

NB ALZIRA 42-72 EEM ONDARA

El darrer dissabte tota la comitiva de pares, mares i sobre tot xiquetes ens van desplaçar a Alzira per disputar l’encontre de la lliga IR. Aquesta vegada les nostres van desplegar des de el principi un joc perfecte en atac pecant una mica en la defensa. L’encontre va començar com de costum, amb un Alzira molt competitiu fent uns contraatacs quasi perfectes on les nostres van poder assolir tot el treballat en la setmana, ja que, coneixíem aquesta qualitat per part del Alzira. Les ondarenques es van posar el tratje de feina i ben prompte van aconseguir amb un molt bon treball en equip un avantatge cómode. No va ser fins els últims dos quarts on les nostres es van despistar una mica, raó per la qual les locals es van apropar en el marcador degut a què nosaltres només teníem 8 jugadores disponibles.

Bé, un bon partit jugat amb molta energia on els pares i mares desplaçats a Alzira va gaudir d’aquest equip tant i tant compenetrat. Espere’m que les jugadores lesionades es fiquen ben prompte a jugar i vore tot l’equip al complet.

INFANTIL MASCULÍ

Doble partit aquesta setmana per a l’infantil masculí:

CB PEGO 18-58 EEM ONDARA

Partit jugat entre setmana on els nostres volien continuar lluitant per les posicions capdavanteres de la classificació i tot i jugar davant l’últim classificat de la lliga, era un partit més important del que pareixia. Per això, coneixedors de la importància del partit els nostres eixiren intensos en defensa i marcant el ritme de joc que volíem amb un primer parcial on no es deixà anotar el rival. Aquesta intensitat continuà en el segon, però un xicoteta reacció dels locals va fer que els dos següents parcials foren guanyats amb menys claredat. Després del descans els nostres tornaren a la intensitat i joc dels primers minuts i es va deixar poques opcions al rival que res va poder fer davant la superioritat dels nostres. Amb això s’arribà al final del partit amb el resultat de 18-58 per als nostres. Bon partit que ens serveix per afrontar els importants encontres de les properes setmanes amb motivació i moltes ganes.

EEM ONDARA 37-38 CB GENOVÉS

Molt bon partit el que realitzà el nostre infantil masculí en un partit davant un gran rival de molta tradició de bàsquet a la CV, i el qual sempre es un plaer competir amb ells. Els dos equips estàvem empatats en la classificació en la tercera plaça, amb la qual cosa demostra que el partit seria disputat i així fou, no podent caure finalment del costat dels nostres per detalls. El partit començà en contra dels nostres interessos amb un Genovés més ficat en el partit i els nostres erràtics en atac i traient els primers avantatges en el marcador. La reacció dels nostres va ser molt bona, amb una gran defensa més agressiva en línies de passes i controlant millor el rebot, arribant al descans un punt avall només. Després del descans, el partit continuà amb una gran igualtat entre ambdós equips amb tantejos igualtats i diferències de no més de 3 punts per cada equip i constant intercanvi de cistelles. Faltant un minut els nostres es col·locaven 3 dalt però un tir precipitat i una pèrdua amb els posteriors contraatacs va fer que es posaren un punt dalt a falta de segons. Posteriorment diversos tirs lliures errats pels dos equips i l’última possessió errada pels nostres va fer que els visitants s’endugueren l’encontre. A pesar del resultat, només cal felicitar els nostres jugadors pel grandíssim encontre disputat i la gran imatge i donar l’enhorabona al CB Genovés per la victòria.

CADETS

CADET FEMENÍ

CB SUECA 2 – 42 EEM ONDARA

El passat dissabte les nostres cadets es desplaçaren a Sueca per a disputar l’encontre front a les últimes classificades.

En principi no anava a ser un partit complicat i era un bon moment per a que les jugadores que habitualment tenen menys minuts aprofitaren per a destacar. L’inici de l’encontre va ser un poc gelat ja que ambdós equips escalfaren en una pista però després jugaren en una altra perquè aquesta no tenia línia de triple. Ja en el segon quart, les ondarenques eixiren amb més intensitat i començaren a jugar.

El proper dissabte jugaran en Gandia, un partit a priori complicat però amb moltes probabilitats de victòria.

CADET MASCULÍ

EEM ONDARA 42-61 CB OLIVA

Encontre dels cadets on s’esperava molt més de l’equip davant un rival no superior als nostres però que per diverses circumstàncies els nostres no estan poder fer front als rivals que ens enfrontem. Als ja habituals dos infantils que juguen en els cadets, també contàvem amb tres infantils més, que després de disputar el seu encontre abans, es quedaven per ajudar i reforçar, la qual cosa dotava a l’equip de més rotació a la banqueta. El partit començava igualat amb intercanvi de cistelles però sempre per davant els visitants. El segon quart varen guanyar els nostres el parcial, aconseguint arribar al descans 2 punts per davall. A partir d’ací, el guió habitual de tots els encontres. Falta de físic, i actitud en alguns, que els impedeix competir en ritme i intensitat amb els altres, no així en qualitat, on com en l’anada, el seu jugador interior imposa el seu físic no podent parar-lo ningú dels nostres. Amb una diferència ja notable entrem a l’últim quart on els nostres el competeixen però on ja no es pot retallar diferències en el marcador escapant-se la victòria. Destacar el debut de l’infantil Salva amb els cadets quallant un gran encontre i sent el més destacat de l’encontre. Dos partits queden per finalitzar aquesta primera fase, davant els dos primers classificats, on s’intentarà acabar de la millor manera possible, no en resultats, sinó en sensacions.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

CB. JOVENTUT REST. CHALET SUIZO XÀBIA 44 – 19 EEM ONDARA

El dissabte l’equip junior femení es desplaçà fins a Xàbia per a disputar el seu partit de la jornada. El partit es presentava amb moltes possibilitats de competir. En el primer quart les nostres eixiren a realitzar un molt bon joc d’equip, no obstant, no estigueren encertades de cara a cistella, a diferencia de l’equip local que encertava tots els tirs exteriors. En el segon quart la dinàmica va canviar i les nostres començaren a anotar amb molta més facilitat, la qual cosa provoca que al descans el marcador estigué molt igualat. En el tercer quart, l’equip local va plantejar una zona per a parar a les nostres jugadores, i després de un sèrie de errors de cistelles fàcils que hagueren permès posar-se dalt en el marcador, les nostres tingueren un moment de desconcentració que les de Xàbia van aprofitar per allunyar-se del marcador. En l’últim quart, el partit tornà a estar igualat per part dels dos equips però no es va poder remuntar els errors de l’anterior. El marcador final fou de 44-19 per les locals. Seguir animant a les xiques per a seguir treballant com fins ara ja que es veuen unes millores considerables.

JUNIOR MASCULÍ:

EEM ONDARA 44- 77 CB ALGEMESÍ

Els juniors començaren un poc desconcentrats i permeteren contraatacs de l´Algemesí que obtingué una renda de 16 punts al primer quart. Al segon quart s´ajustà millor la defensa i estigué molt igualat tot i que la falta d´encert del nostres joves no els permeté apropar-se en el tanteig.

El tercer quart fou el millor dels ondarencs, milloraren la defensa i posaren en moltes dificultats als d´Algemesí, arribant a apropar-se a la barrera psicològica dels 10 punts i fent pensar al públic que podrien posar en dubte la victòria dels valencians però una altra vegada tornaren les pèrdues de baló i els problemes anotadors en atac que no ho permeteren. Sols millorant l´eficàcia de cara a cistella podran els nostres juniors competir en aquesta categoria i esperem que aquesta millora es note en els pròxims partits

Publicado en Esports.