ONDARA S’ADHEREIX A LA XARXA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA “CONSUL”

Ondara ja va utilitzar aquesta plataforma per a fer realitat els pressuposts participatius 2018 a través de la consulta ciutadana d’inversions, i en 2019 la tornarà a utilitzar amb cost zero per a l’Ajuntament

Ondara, 26.11.18. L’Ajuntament d’Ondara referma la seua aposta per la participació ciutadana, i per a això ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Madrid per a la utilització de la seua plataforma de participació ciutadana “Consul” en 2019. L’Ajuntament d’Ondara ha realitzat en 2018 la consulta ciutadana d’inversions, per a invertir els 75.000 euros que destina l’Ajuntament d’Ondara als projectes triats per part de la població d’Ondara, a través dels pressuposts participatius 2018. Segons ha anunciat l’Alcalde i responsable de l’àrea de Participació Ciutadana, José Ramiro, l’Ajuntament d’Ondara tornarà a disposar en 2019 d’una partida específica en els pressuposts participatius, la destinació dels quals serà triada per la ciutadania, a través d’una nova consulta ciutadana d’inversions, que es realitzarà novament amb el programa “Consul” de participació ciutadana de l’Ajuntament de Madrid; una ferramenta amb què ja es va fer la consulta de 2018. Aquesta ferramenta de participació ciutadana té un cost zero per a l’Ajuntament d’Ondara.

signatura protocolo madrid (1)signatura protocolo madrid (2)

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va participar la setmana passada al Palau de Cíbeles ( Madrid) en la signatura del conveni que l’Ajuntament de Madrid ha signat amb quatre ciutats espanyoles, entre elles, Ondara; es tracta de Sant Joan (Alacant); Arcos de la Frontera (Cadis); Puerto Real (Cadis) y Ondara (Alacant), així com amb Luján de Cuyo (Argentina), Quito (Ecuador) i la Universitat d’A Coruña.

signatura protocolo madrid (5)signatura protocolo madrid (6)

Aquests sis municipis espanyols i una universitat s’incorporen a la xarxa de participació ciutadana CONSUL. Amb aquestes noves incorporacions, ja són més de 100 les institucions de 33 països les que s’han compromès a usar la plataforma de participació creada per l’Ajuntament de Madrid. El delegat de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert, Pablo Soto, va signar els protocols de col·laboració per a crear plataformes de participació ciutadana amb el software de “Decide Madrid” amb aquestes sis ciutats d’Espanya, Argentina i Equador i amb la Universitat de A Coruña. La signatura s’ha produït coincidint amb l’esdeveniment CONSULCon18, tres jornades repletes de conferències, taules redones i tallers que busquen aprofundir en la democràcia directa i en la participació ciutadana.

signatura protocolo madrid (7)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.