ESCOLARS DEL SANCHIS GUARNER VISITEN MONUMENTS EMBLEMÀTICS D’ONDARA I L’ARXIU MUNICIPAL

Ondara, 16.11.18. La setmana passada, escolars d’un curs (grup C) de 1r de primària del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara van gaudir d’una activitat cultural dividida en dues parts: una visita guiada a elements arquitectònics patrimonials d’Ondara, i una altra per a conèixer l’Arxiu Històric Municipal d’Ondara. Una iniciativa del CEIP Sanchis Guarner, coordinada des de les Regidories de Cultura i de Patrimoni, que dirigeixen Raquel Mengual i Raquel López, respectivament.

La visita es va realitzar el passat 6 de novembre i va començar en l’Arxiu Municipal. El responsable de l’arxiu, Crisanto Terrades, els va explicar les labors que exerceix, així com els va mostrar les instal·lacions i materials que conformen el mencionat arxiu històric. Els xiquets i xiquetes van participar de forma activa en la visita, mostrant estranyesa per alguns suports que a ells els pareixien molt llunyans, o que inclús desconeixien, com ara cintes d’àudio i de vídeo domèstic en sistema VHS. Els alumnes van conèixer documents escrits de diferents èpoques i manuscrits, i van poder comprovar l’evolució en el sistema d’escriptura.

visita alumnes (4)

A continuació, els alumnes van esmorzar a la Plaça Major, després de la qual cosa, van realitzar una visita guiada a càrrec de l’arqueòleg Jordan Labios per a conèixer diferents monuments emblemàtics del nucli urbà, com la Torre del Rellotge, la Plaça de Bous, el Claustre… L’alumnat va poder conèixer en aquesta visita com es vivia a Ondara fa més de 50 anys, i saber el que és un arxiu municipal; així com conèixer un poc millor i descobrir detalls i curiositats d’alguns dels elements arquitectònics amb què conviuen al poble.

visita alumnes (1) visita alumnes (2) visita alumnes (3)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.