ONDARA POSA EN MARXA EL PROJECTE “LOCALS ACTIUS” PER A DINAMITZAR L’AVINGUDA DOCTOR FLEMING I POSAR EN VALOR ELS LOCALS TANCATS

El projecte pretén millorar la imatge i l’atractiu de l’Avinguda Dr. Fleming; promoure l’activitat comercial, eliminant la discontinuïtat de comerços, i posar en valor els locals tancats per a augmentar la seua alquilabilitat, millorant el seu estat i condicions

Ondara, 15.11.18. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica que dirigeix l’Alcalde, José Ramiro, ha impulsat la posada en marxa del projecte “Locals actius” amb l’objectiu de millorar la imatge i l’atractiu dels carrers i incentivar el comerç, al mateix temps que millorar la imatge dels locals comercials que estan en desús, incrementant la possibilitat de venda o lloguer del local, i millorant l’estat i les condicions del local, segons ha anunciat José Ramiro. De moment, el projecte “Locals Actius” ha començat implantant-se per a la recuperació comercial de la zona de l’Avinguda Doctor Fleming mitjançant l’ús d’aparadors de locals tancats, que són cedits als comerciants per a exposició, així com la promoció del sector comercial.

RECREACIÓN LOCAL ACTIU

Ja s’ha implementat aquest projecte, en primer lloc, en un local de grans dimensions de l’Avinguda Doctor Fleming que portava un temps inactiu. Diversos negocis associats a l’ACO estan muntant els seus aparadors en aquest local que estava tancat. D’aquesta manera, mentre el públic que passa pel carrer pot veure el que ofereixen els negocis ACO en els aparadors, dit local roman estant en lloguer (s’indica clarament); si bé d’aquesta manera, es promociona l’activitat en el local, que deixa d’estar buit i és més atraient. Aquest local de l’Av. Doctor Fleming/cantó Doctor Barraquer és el primer “local actiu” que es posa en marxa, a què seguiran altres, com ha avançat José Ramiro.

L’Alcalde i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica ha detallat que el projecte “Locals Actius” es concreta mitjançant un conveni entre l’Ajuntament, el propietari del local i el comerciant interessat a exposar en ell. L’Ajuntament, per mitjà de la Regidoria de Promoció Econòmica, com a impulsor del projecte, fa d’enllaç entre propietaris i comerciants; crea el conveni on queden reflectides les normes i condicions; i realitza les actuacions necessàries per a condicionar els locals (neteja, retolació, despeses d’interiors, etc; tasques que s’han realitzat ja en el primer local actiu). Per la seua banda, el propietari cedeix el local. Per a això ha de disposar de contracte de llum, i ha de signar l’acord amb els comerciants per a l’explotació dels aparadors.

En el cas dels comerciants que desitgen muntar els seus aparadors en els “locals actius”, hauran d’encarregar-se de la decoració; de mantenir-ho en bon estat; no realitzar cap activitat comercial en ell (només serveix d’aparador-exposició), i cobrir la despesa de llum. També hauran de posar visible l’anunci o la venda del local en l’aparador, i deixar-ho lliure en cas de lloguer o venda. El conveni mitjançant el qual el propietari cedeix al comerciant l’ús de l’aparador del local es durà a terme durant un període de 6 mesos prorrogables.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.