ONDARA ADJUDICA LES OBRES DE MILLORA DEL SEU POLÍGON INDUSTRIAL

ivace (2)

Es guanyarà espai per al vianant en la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant, i es millorarà el manteniment i la seguretat de vehicles i vianants en la zona del parc comercial

Ondara, 15.11.18. Ondara ha aprovat en Junta de Govern Local l’adjudicació de les obres de millora del polígon en la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant a l’empresa Excavaciones y Desmontes Pistola S.L (d’Ondara) per un import de 111.105,72 euros; i en el sector Marjals 5-6-7 (zona del parc comercial) a l’empresa Sepival Obras y Servicios, SL (de Beniarbeig) per 76.828 euros. Aquesta adjudicació de les obres de millora del polígons es realitza després de la recent concessió de la subvenció a l’Ajuntament d’Ondara per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a modernitzar el polígon industrial d’Ondara.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i els Regidors de Via Pública i d’Urbanisme, Pere Picornell i Francesc Giner, han donat a conèixer els detalls dels projectes de millora que es van a efectuar en ambdós zones. En el cas de la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant, el que pretén l’Equip de Govern és recuperar l’espai per al vianant, al mateix temps que potenciar l’ús de la bicicleta. Pel que fa a la millora del sector Marjals 5-6-7 (zona del parc comercial), el que es busca és millorar l’eficiència energètica i millorar el seu manteniment (després de 10 anys de creació del parc comercial), incloent la dotació de mesures de seguretat tant per a la circulació de vehicles com per als vianants. Les millores en ambdós polígons començaran de forma immediata, i hauran d’estar executades al 45% a data 31 de desembre de 2018.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha valorat molt positivament l’aposta de l’IVACE per a millorar els polígons industrials, i entre ells el d’Ondara, “a què li feia molta falta, i que gràcies a aquesta subvenció, serà objecte de millores significatives”. Al mateix temps, ha aprofitat per a avançar que “aquest és un primer projecte per a la millora de l’accés a Ondara per l’Avinguda d’Alacant, que tindrà pròximament continuïtat amb noves inversions en aquesta zona d’entrada al nucli urbà.”

ivace (4)

MILLORA DEL SECTOR MARJALS 5, 6 I 7

Respecte al sector Marjals 5-6-7 (parc comercial), el projecte és de Juan Felipe Ribes Aranda, arquitecte tècnic. Les accions inclouen les millores de l’enllumenat públic, senyalització horitzontal, vertical, identificació de carrers, paisatgística (mitjançant actuació en zona verda), de la imatge del polígon, i de la mobilitat urbana mitjançant la creació d’un carril bici.

D’una banda, es va a crear un ciclo-carrer, en un sentit circular al polígon, amb senyalització horitzontal pintada de color roig. Es va a millorar la imatge d’accés de la zona del parc comercial amb formació de jardins a un costat i a l’altre de l’entrada principal, formant així una zona de passeig i descans. Pel que fa a la millora de zones verdes i implantació de les mateixes, es rehabilitarà la zona de llit de canal de pluvial ubicada en la zona verda de l’entrada al polígon (que està en deteriorament) i es realitzarà una plantació de baladres. Es posaran en marxa mesures d’eficiència energètica en l’enllumenat públic, amb el canvi de lluminàries a sistema LED (71 lluminàries). Quant a la senyalització i identificació de carrers, s’instal·larà un panell informatiu amb plànol del polígon i directori d’empreses per a millor localització de cadascuna d’elles. A més, es repintaran tots els senyals horitzontals dels vials del polígon i es canviaran les plaques dels senyals verticals, aprofitant els pals existents. Quant a altres millores incloses en el projecte, destaquen la conversió en zona de vianants, per a regulació del trànsit, d’un tram del vial principal; la creació de passos de vianants elevats en l’avinguda Costa Blanca amb reductors de velocitat; la decoració d’una de les rotondes i la dotació de reg en la mateixa.

MILLORA EN ZONA DE SERVEIS MARJALS I AVINGUDA D’ALACANT

En el cas de la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant, el projecte és de Tomás y Bertomeu Asociados, S.L.P. L’objectiu principal del projecte és recuperar espai per a la gent, gràcies al carril bici i la vorera per a vianants. Les actuacions comprenen l’ambientació paisatgística i millora del trànsit mitjançant la construcció d’una mitjana i dues rotondes (incloent arbratge com a millora ambiental); la millora de la senyalització i identificació de carrers, i la millora de la mobilitat de vianants urbana mitjançant la dotació d’una zona-carril de vianants, així com la creació d’un carril bici (de color roig) amb el que es dóna continuïtat al carril bici que entra des de la carretera de Dénia i connecta amb el que es va a crear al parc comercial. Unit a aquest carril, es dotarà el carril paral·lel de vianants, que estarà senyalitzat amb una pintura en la seua superfície de color blau turquesa, amb el que es pretén donar peu a què en un futur es puguen ampliar en la mesura que es puga les pròpies voreres actuals del vial de l’Av. Alacant, millorant les condicions d’accessibilitat i conversió en zona de vianants. Aquesta via de vianants permet que hi haja comunicació i més accessibilitat als comerços des del nucli urbà.

D’altra banda, es van a crear dues glorietes en l’Avinguda d’Alacant que milloraran la seguretat viària, substituint les interseccions actuals en “T”. Les glorietes comptaran amb il·luminació en la seua part central. També es preveu canviar les carcasses de la il·luminació existent de tota l’àrea de Marjals. Quant a les zones d’aparcament, es repintaran ordenant-los de forma perpendicular a l’eix del vial de l’Av. d’Alacant, amb la qual cosa es guanyaran places d’aparcament.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.