ÈXIT D’ASSISTÈNCIA A LA “IV FIRA MARINA ALTA AMB ELS 5 SENTITS: LA VISTA” QUE ES VA DEDICAR AL PAISATGE DE LA COMARCA

  • El Prado d’Ondara va acollir la “IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits: La vista” amb la participació d’ajuntaments, Oficines de Turisme, institucions, associacions i empreses de turisme actiu i cultural de la Marina

  • Aquest cap de setmana també ha començat la Fira Gastronòmica 2018 i la Fira d’Atraccions, i s’ha celebrat el Concurs Caní

Ondara, 12.11.18. La XXXIII Fira de Fires d’Ondara 2018, sota el lema “La Fira de Fires des de 1690”, organitzada per la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica d’Ondara, va arrancar amb força aquest passat cap de setmana, 10 i 11 de novembre, amb la celebració de la “IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits: La vista, el nostre paisatge” al Prado, coordinada per la Macma; la Fira d’Atraccions; la Fira Gastronòmica, i ahir diumenge, el Concurs Caní.

autoritats (1)

La “IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits: La vista, el nostre paisatge ha aconseguit reunir aquest cap de setmana al Prado d’Ondara, sota la coordinació de la Macma (amb el seu gerent, Jovi Lozano-Seser, com a amfitrió del projecte) als Ajuntaments de la comarca, Oficines de Turisme, institucions, associacions del gremi i empreses de turisme actiu i cultural de la Marina. La part central de Prado va oferir un aparador de les empreses de turisme actiu: Tururac, Arrels Marinades, Alberg Segària, EducaVerd-GreenWalks, Magic Nature, Xàbia Activa, Naturalismo Life, i Agricologia. També va tindre estand Cervesa de la Marina Alta. Tots ells van mostrar al públic els seus serveis, activitats i propostes. A més, van participar amb estand al Prado els següents municipis, institucions, i associacions: El Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Beniarbeig, Orba, Pedreguer, Ondara, Teulada Moraira, Pego i les Valls, Gata de Gorgos, Xàbia, El Verger, Castell de Castells, Vall de Pop, Retoria, Benissa, Benidoleig, Vall de Laguar; i a més: Parcs Naturals; Macma; Grup Melic; Cedma, i Iecma.

autoritats visita stands (1)autoritats visita stands (2) autoritats visita stands (3)autoritats visita stands (4) autoritats visita stands (5)autoritats visita stands (6) autoritats visita stands (7)autoritats visita stands (8) autoritats visita stands (9)autoritats visita stands (10) autoritats visita stands (11)autoritats visita stands (12) autoritats visita stands (13)autoritats visita stands (14) autoritats visita stands (15)autoritats visita stands (16) autoritats visita stands (17)autoritats visita stands (18) autoritats visita stands (19)autoritats visita stands (21) autoritats visita stands (22)autoritats visita stands (23) autoritats visita stands (24)autoritats visita stands (25)

Una nombrosa representació d’alcaldes i regidors de la comarca; el representant de la Conselleria, Natxo Costa, director general de Comerç i Consum; així com de representants d’institucions comarcals i d’associacions van participar el dissabte en la inauguració de la IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits”; un esdeveniment que durant tot el cap de setmana ha congregat a centenars de persones de tota la comarca per a descobrir, conèixer, i apreciar el paisatge de la Marina Alta, en àmbits com el turisme sostenible, les rutes senderistes o el medi ambient. L’Alcalde i responsable de l’àrea de Turisme i Promoció Econòmica d’Ondara, José Ramiro, ha realitzat una valoració molt positiva de la IV Fira Marina Alta, que ha aconseguit convertir el Prado en un aparador per a mostrar als veïns de la Marina Alta i també de fora les bondats turístiques dels nostres pobles, a través dels nostres paisatges.

autoritats visita stands (26)autoritats visita stands (27) autoritats visita stands (28)autoritats visita stands (29) autoritats visita stands (30)autoritats visita stands (31) autoritats visita stands (32)gent en fira comarcal (4)

Quant al IV Fòrum Marina Alta coordinat per la MACMA, va començar el dissabte, després de la inauguració de la Fira, amb les intervencions del President de la Macma, Vicent Grimalt, qui va recalcar que “aquesta iniciativa demostra que la comarca camina cada vegada més unida” i del gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser; qui va expressar que “la nostra comarca té una oferta turística ben peculiar” i va agrair als pobles l’esforç de participar en l’esdeveniment. Jovi Lozano-Seser va introduir la presentació del Mapa Cultural Marina Alta, editat per la Macma, que és “un projecte de llarg recorregut; s’ha fet amb recursos de la Macma i s’ha elaborat conjuntament amb les oficines de turisme de la comarca; es tracta d’un recurs propi que servirà per a moltes intervencions pròximes”. La presentació del Mapa Cultural Marina Alta va anar a càrrec de la tècnica de la Macma, Núria Gómez Bolufer.

forum marina alta (1)forum marina alta (2)

El mapa és un recurs amb què es pretén desestacionalitzar la demanda turística i donar a conèixer als visitants tota l’oferta de què es pot gaudir a la Marina Alta, de forma complementària al sol i platja; s’entén com una forma de donar a conèixer al visitant tot allò que la comarca, com a destinació turística unitària, podria oferir per a descobrir-la en un cap de setmana. Així, i donant el mateix nivell d’importància a cadascun dels municipis que componen la Marina Alta, es detallen els castells i torres; jaciments arqueològics; fars; arquitectura emblemàtica; museus i centres d’interpretació; Ruta dels riuraus; riquesa subaquàtica; esglésies, ermites i convents; coves visitables; parcs naturals; rutes i sendes homologades (fàcils, moderades i difícils). També s’indiquen els mercats comarcals, “de la terra” i “del peix” que se celebren a la comarca; i es reflectix el mapa de comunicacions de la comarca. S’han editat 10.000 exemplars del mapa. La cloenda de la inauguració va anar a càrrec de Natxo Costa, director general de Comerç i Consum, qui va destacar aquest mapa com “un gran projecte per a potenciar la Marina Alta com a destinació turística conjunta”.

forum marina alta (5) forum marina alta (6)

A la vesprada es va celebrar un taller i tast de cervesa a càrrec de la Cerveseria de la Marina Alta. Quant a la programació del fòrum del diumenge, al matí va tindre lloc la presentació del llibre infantil “Ursu, l’elefant blanc” de Joanvi Fornés i contacontes relacionat. A la vesprada, es va oferir el taller familiar de construcció de menjadores d’aus a càrrec de Magic & Nature. A més, als estands del corredor central es van oferir activitats com “Viu una experiència única fent un passeig virtual per Benissa” a l’Oficina de Turisme de Benissa, o el taller de retallables del Castell de Forna a càrrec d’Arrels Marinades.

tallers (1) tallers (4)

La Comissió Soledat 2019 també va participar amb el seu estand a l’exterior del Prado.

comissio soledat 2019 (1) comissio soledat 2019 (2)

La promoció de la IV Fira Marina Alta va comptar a més amb el programa en directe des de la pròpia fira, emès per Ràdio Dénia SER.

radio denia

Aquest primer cap de setmana de la XXXIII Fira de Fires d’Ondara ha comptat a més amb la Fira d’Atraccions, convertint a Ondara en l’epicentre de l’oci de la comarca. Cal recordar que el primer dia del xiquet de la fira d’atraccions serà aquest dimecres 14 de novembre (preu d’atraccions 1,5 euros).

concurs cani (3) concurs cani (4)

Quant a la Fira Gastronòmica 2018, va començar el dissabte i es desenvoluparà fins al 25 de novembre als 12 establiments participants (Bar Plaça de Bous, Café Bar Sendra, Il Fratelli La Nonna , Bar Rte La Parada-Euro, Rte Valero, Hotel Ramis, Tasta’m, Rte Taurino, Bar La Xata, Bar la Andaluza, Lo de Salvador i Pizzeria Rabbit) que estan connectats els caps de setmana mitjançant un trenet, i els menús dels quals ofereixen com a element en comú la pansa o la taronja, acompanyat per vi de la Marina Alta.

Més fotos fira:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2108819455804818&type=1&l=fdda036238

Publicado en Actualitat, Ajuntament.