ONDARA VA CELEBRAR EL CAP DE SETMANA LES INTERESSANTS JORNADES DE PATRIMONI I HISTÒRIA AMB PROPOSTES I ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Patrimoni d’Ondara va comptar amb contacontes; tallers de pintura prehistòrica, una conferència sobre art prehistòric a Ondara, i amb un viatge per a visitar el MARQ ahir diumenge en què van participar mig centenar de persones

marq visita (2)dav

Ondara, 29.10.18. Les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara, organitzades per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara (que dirigeix Raquel López), es van celebrar amb una alta participació de la ciutadania aquest passat cap de setmana, el dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre. Les jornades de Patrimoni i Història d’Ondara van comptar amb activitats per a tots els públics; el dissabte, un conta contes especial relacionat amb l’art rupestre; tallers de pintura prehistòrica, una conferència sobre l’art rupestre prehistòric a Ondara, i el diumenge, un viatge per a visitar el MARQ i les seues exposicions d’art prehistòric. La Regidora de Patrimoni, Raquel López, ha valorat molt positivament la celebració d’aquesta iniciativa per a la difusió del patrimoni, i ha avançat la intenció del seu departament de donar-li continuïtat en el temps amb noves edicions de les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara, donada la satisfacció general dels assistents.

jornades patrimon activitats infantils (1)jornades patrimon activitats infantils (2)

El programa de les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara va començar el dissabte al matí amb un conta contes d’art rupestre a càrrec de l’arqueòleg Jordan Labios a la Casa de Cultura, que va estar basat en els llibres “El Misteri de la Cova” (sobre el paleolític superior) i “Epi i Nea, la Trobada de dos mons” (sobre la revolució neolítica). Es tracta de dues obres didàctiques del Museu de Prehistòria de València amb les que es va aconseguir acostar la cultura i el patrimoni als més menuts i menudes, que van gaudir molt amb aquesta interessant proposta lúdica i educativa. A continuació, els xiquets i xiquetes participants van realitzar tallers de pintura prehistòrica i sílex per a conèixer la prehistòria, i van poder conèixer objectes de l’època.

jornades patrimon activitats infantils (3)jornades patrimon activitats infantils (4)

jornades patrimon activitats infantils (5)jornades patrimon activitats infantils (6) jornades patrimon activitats infantils (7)jornades patrimon activitats infantils (8)

A la vesprada, la Casa de Cultura va acollir, amb una alta assistència de públic, la conferència “L’art rupestre prehistòric a Ondara. Context artístic i cultural”, a càrrec de Virginia Barciela, professora ajudant – Doctora de la Universitat d’Alacant, àrea de Prehistòria. En aquesta conferència, Virginia Barciela, la professora que va fer la troballa de l’Ídol Oculat d’Ondara, va oferir detalls sobre aquest descobriment i sobre altres mostres d’art prehistòric en la zona. Cal recordar que en 2014, es va realitzar la troballa d’aquesta pintura prehistòrica a la Serra de Segària: l’Ídol Oculat. La dita pintura, de 2 centímetres, va ser descoberta, calcada i catalogada per Virginia Barciela, qui va explicar als presents el descobriment, però sense desvelar la ubicació exacta per a evitar que el lloc patisca espolis.

conferencia (1)conferencia (2)

davdav

I el diumenge 28 d’octubre es va efectuar una visita, guiada per l’arquitecte Josep Ahuir, al MARQ (Museu Arqueològic Provincial Alacant). En aquesta visita es va passar la jornada a Alacant, coneixent les interessants exposicions prehistòriques del MARQ. Mig centenar de persones d’Ondara van participar en aquest viatge, que va estar subvencionat per la Regidoria de Patrimoni. Allí van gaudir també d’un dinar de germanor.

marq (2)marq (3)

EXPOS RUPESTRE (1) EXPOS RUPESTRE (2)

marq (1)marq visita (1)

dinar diumenge mde

Publicado en Actualitat, Ajuntament.