LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE SANT JAUME VA ABORDAR ELS RESULTATS DE L’ENQUESTA SOBRE LES FESTES POPULARS 2018

  • La valoració general de les festes és aprovada amb un notable pel 74,5% dels enquestats

  • El Mig Any de Sant Jaume serà el 26 de gener de 2019.

Ondara, 08.10.18. Dijous passat 4 d’octubre va tindre lloc la primera de les reunions de la Comissió de Sant Jaume, una vegada acabades les festes populars de 2018. Una trobada en què es va realitzar la valoració dels festejos, i es van analitzar els resultats de les enquestes post festes, realitzades amb la participació de la ciutadania. En la reunió, la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez, va prendre nota de les opinions i noves propostes de canvi. Quant a les enquestes, segons va confirmar, el resultat general és molt satisfactori, “encara que sempre hi ha coses que es poden millorar”. En total es van realitzar 133 enquestes telemàtiques per part de persones entre 16 i 55 anys d’edat, amb una participació majoritària de dones (54,1% enfront del 45,9 % d’homes).

comissio sant jaume

Les enquestes han donat un resultat molt positiu, sent la valoració general de les festes aprovada amb un notable pel 74,5% dels enquestats (al 53,4% dels enquestats els han agradat, i al 21,1% els han agradat molt les festes). Les activitats diürnes són valorades bé o molt bé pel 64,9% (han agradat al 43,5%, i han agradat molt al 21,4%). Les activitats vespertines són millor valorades encara; han agradat al 76,9% (a un 45,4% els han agradat, i a un 31,5% els han agradat molt). Les activitats nocturnes són les millor valorades de totes, amb un índex de satisfacció global del 77,9% (a un 55,9% dels enquestats els han agradat, i al 22% els han agradat molt).

Respecte a les activitats concretes i iniciatives celebrades a les Festes Populars de Sant Jaume 2018, la valoració positiva del públic, segons les enquestes, supera el 80% en les següents: activitats per a xiquets i xiquetes; el començament dels bous amb carretons des de la Residència per al gaudi dels majors; les súper pistes lliscants; l’espectacle de varietats per als majors; campanya de reciclatge de penyes i quintades; la neteja diària i recollida de fem; i la neteja diària post festes.

La valoració positiva supera el 70 % en les següents: actes del dia de Sant Jaume; partides de pilota; taller d’oci saludable; concerts del Rock&Moll; i punts violeta de la Comissió d’Igualtat. Respecte a açò, Mª Carmen Velázquez va manifestar la seua satisfacció per l’informe remès des de la Regidoria d’Igualtat, a partir de l’experiència de la posada en marxa dels Punts Violeta, que indica que no hi ha hagut incidències rellevants pel que fa a actituds masclistes durant les Festes de Sant Jaume 2018.

Seguint amb les enquestes, la valoració positiva supera el 60% en les actuacions de bous; entrada de penyes i quintades; la Nit de Rock, i les Festes de Pamis. El 50% valora positivament el pregó de festes.

Quant al que menys ha agradat de les Festes Populars de Sant Jaume 2018, segons les enquestes, a un 69% de les persones enquestades no els va agradar el Sopar de Germanor, ni la novetat de l’espectacle taurí d’exhibició de bravura.

La Regidora de Festes i Tradicions ha agraït la participació de totes les persones enquestades, així com la col·laboració del voluntariat que forma la comissió de Sant Jaume, perquè “ajuden a fer unes festes populars participatives i al gust de la gent d’Ondara”. En la reunió es va aprofitar per a fixar la data de celebració del Mig Any de Sant Jaume, que serà el 26 de gener de 2019.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.