ONDARA CELEBRA LES JORNADES DE PATRIMONI I HISTÒRIA EL 27 I 28 D’OCTUBRE

La troballa d’una pintura prehistòrica en Segària motiva aquesta iniciativa, que comptarà amb contacontes; tallers de pintura prehistòrica, una conferència sobre art prehistòric a Ondara, i amb un viatge per a visitar el MARQ

Ondara, 03.10.18. En 2014 es va realitzar la troballa d’una pintura prehistòrica a la Serra de Segària: l’Ídol Oculat. La dita pintura, de a penes 2 centímetres, va ser descoberta, calcada i catalogada per Virginia Barciela, professora ajudant – Doctora de la Universitat d’Alacant. La troballa es pot conèixer al MARQ (Museu Arqueològic Provincial Alacant), on romandrà fins a gener de 2019.

idol oculat

El descobriment d’aquesta mostra d’art prehistòric a Ondara ha donat peu a la celebració, a finals d’aquest mes, de les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara, organitzades per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, que han sigut presentades hui per la Regidora de Patrimoni d’Ondara, Raquel López, la qual ha estat acompanyada per la tècnica de Cultura, Ximi Vives, i per l’arqueòleg Jordan Labios.

presentacio jornades patrimoni

Segons ha exposat Raquel López, un dels objectius del seu departament és la conservació, documentació i difusió del patrimoni. Per a donar-ho a conèixer, s’han organitzat aquestes Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara que se celebraran el dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre. Les jornades comptaran amb un conta-contes especial relacionat amb l’art rupestre; tallers de pintura prehistòrica, una conferència sobre l’art rupestre prehistòric a Ondara, i amb un viatge per a visitar el MARQ i conèixer, entre altres, aquesta mostra de pintura prehistòrica trobada a Ondara.

El programa de les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara començarà el dissabte 27 d’octubre amb un conta-contes d’art rupestre que anirà a càrrec de l’arqueòleg Jordan Labios. Serà a les 10:30 hores a la Plaça Major, i es basarà en els llibres “El Misteri de la Cova” (sobre el paleolític superior) i “La revolució neolítica”. Es tracta de dues obres didàctiques del Museu de Prehistòria de València amb les que es pretén acostar la cultura i el patrimoni als més menuts i menudes. L’activitat va dirigida a famílies en general, especialment amb xiquets i xiquetes de 4 a 10 anys. A continuació, a les 11 hores, es realitzaran tallers de pintura prehistòrica i sílex per a conèixer la prehistòria, també impartits per Jordan Labios a la Plaça Major. Tot amenitzat amb objectes de l’època.

A la vesprada, a les 20 hores, les jornades continuaran amb la conferència “L’art rupestre prehistòric a Ondara. Context artístic i cultural”, a càrrec de Virginia Barciela, professora ajudant – Doctora de la Universitat d’Alacant, àrea de Prehistòria. La conferència s’impartirà a la Casa de Cultura. En aquesta conferència, Virginia Barciela, la professora que va fer la troballa de l’Ídol Oculat, oferirà detalls sobre aquest descobriment i sobre altres mostres d’art prehistòric en la zona.

I el diumenge 28 d’octubre s’efectuarà una visita guiada al MARQ (Museu Arqueològic Provincial Alacant). En aquesta visita es passarà el dia a Alacant, coneixent les interessants exposicions del MARQ, i podent visitar, entre elles, el calc de l’Ídol Oculat d’Ondara. El viatge tindrà un preu general de 3 euros (1,5 euros per a jubilats i estudiants), estant l’autobús i el guia subvencionat per la Regidoria de Patrimoni (els assistents només pagaran l’entrada al museu). Per a les inscripcions, s’ha d’acudir a la Casa de Cultura fins al dilluns 15 d’octubre. L’eixida cap al MARQ serà a les 8:30 hores des de l’aparcament del MasyMas.

CARTELL jornades patrimoni

Publicado en Actualitat, Ajuntament.