L’ACTE INSTITUCIONAL DEL 50è ANIVERSARI DE LA POLICIA LOCAL HOMENATJA LES PERSONES QUE HAN PARTICIPAT EN EL BENESTAR I SEGURETAT DELS VEÏNS I VEÏNES D’ONDARA

acte policia local institucional (14)acte policia local institucional (9)

Durant tota la setmana s’han celebrat els actes per a commemorar el 50è aniversari de la Policia Local d’Ondara, que van culminar el dissabte amb l’acte d’homenatge i el sopar de gala

Ondara, 02.10.18. Dissabte passat 29 de setembre es va celebrar a l’Auditori Municipal d’Ondara l’acte institucional emmarcat en la commemoració del 50è Aniversari de la Policia Local d’Ondara, amb el que es va realitzar un reconeixement públic tant als Agents de la Policia Local d’Ondara, com d’altres entitats, persones i membres d’altres col·lectius policials que, d’alguna manera, ha tingut especial rellevància en el quefer diari de la Policia d’Ondara. L’esdeveniment va comptar amb la presència d’autoritats institucionals, i van assistir més de 150 policies (representants de les Policies Locals de Castelló, València i Alacant; Policies Locals de la comarca de la Marina Alta; Policia de la Generalitat, Guàrdia Civil). L’Auditori es va omplir de gom a gom de persones del poble que van voler acompanyar i recolzar la policia local en aquest acte senzill i emotiu en el que es va posar en valor la tasca diària de la Policia Local. Va ser un homenatge i un agraïment als policies que, d’alguna manera, han participat en el benestar i seguretat dels ciutadans d’Ondara.

L’acte va començar amb José María Angel Batalla, Director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, passant revista als Agents i membres de Protecció Civil d’Ondara, a l’exterior de l’Auditori, acompanyats per Toni Galiano, Cap de la Policia Local d’Ondara.

acte policia local institucional (3)acte policia local institucional (7)

acte policia local institucional (5) acte policia local institucional (4)

Una vegada dins, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, en el seu discurs, va recordar que s’estava celebrant l’efemèride del 50 aniversari de la policia local amb una nodrida programació d’activitats i va agrair aquesta organització a Toni Galiano. Va recalcar que la Policia Local és un dels serveis municipals que treballa les vint-i-quatre hores al dia, i un dels seus departaments clau, assegurant que “tenim a Ondara una excel·lent Policia Local, gràcies a tots i cadascun dels treballadors i treballadores”, destacant el seu fonamental capital humà. Va exemplificar la gran quantitat de situacions en què intervenen i els serveis que presten diàriament, vetlant per la seguretat de tots i de totes, amb recursos limitats, i va agrair a totes les persones que han estat com a agents o han col·laborat amb el departament durant la seua història. Per a acabar destacant que “el poble d’Ondara ha d’estar orgullós del vostre treball dia a dia” i donant l’enhorabona al cos de la Policia Local pel seu aniversari.

acte policia local institucional (13)acte policia local institucional (12)

Després dels discursos es va procedir a lliurar els reconeixements i honors, amb la participació també de la Regidora Mar Chesa, i del Regidor Javier Lozano. Els guardons lliurats van ser els següents:

Diplomes de dedicació i professionalitat

Policia Local: Cristina Agullo Rodriguez, Miguel Angel Arcos Martinez, Josep Blay Pascual, Alberto Boigues Moratal, Julio Boix, Salvador Bordes Martínez, Manuel Capdevila Montaner, Pedro Diez Mestre, Maties Ferrando Hernández, Raquel Ferrer Serè, Pedro Fornés Galán, Álvaro Fuertes Rojas, Jordi Fuster Monzo, Antonio Galiano Viciano, Juan Gasquet Llull, Juan José Herraiz Sanchez, Ramón Llopis Marín, Manuel Llorca Verdu, Teresa Lloret Cambrils, David Marco Ansuategui, Sergio Martinez Quiles, Juan José Massanet Serra, Valentín Medinilla Fresneda, Ana Morós Capilla, Pedro Esteban Moya Lopez, Oscar Tudela Palmer Julio Ramón Jiménez, Juan Rico Miranda, Jorge Jesús Roma Ruiz, Pau Segarra Gasquet, Vicente José Seser Femenia, Rafael Sousa Parra, Crisanto Terrades Franco, Maria Deseada Torres Molina, Tonet Valero Guirao, Pedro J. Verdú Pardo, e Isabel Vicente Lopez. I per a Protecció Civil: Miguel Acero Gallego, Héctor López Gómez, Salvador Ibiza Cots, Amparo Pilar Marique Arcos, Nilo Martí Ballester, María Luisa Martínez Torrens, José Antonio Pérez León, Perfecto Samblás De La Cruz, Mabel Soler Romero, i Pilar Zapata García.

acte policia local institucional (6)acte policia local institucional (2)

Distinció en record als companys que ja no es troben entre nosaltres

En record de la seua contribució al benestar i seguretat d’Ondara. Van ser per a Bernardo Molines Ausina, José Bahamonde, Juan Fernández Sánchez, Pedro Moncho Gil, i Manuel Gómez Fernández. Les distincions van ser arreplegades pels familiars.

Diplomes de dedicació i professionalitat

En agraïment per la seua col·laboració, molt per damunt de l’estricte compliment de les seues obligacions amb la Policia Local d’Ondara, els guardons van ser per a Javier Fayos Espinós (Sub Oficial -Cap del Parc Comarcal de Bombers de la Marina Alta); Cristóbal Contreras Cores (Sergent – Comandant del Lloc de la Guàrdia Civil del Verger); i José Antonio Nevado Torres (Cap Primer de la Guàrdia Civil).

En agraïment per la seua col·laboració diària amb la Policia Local d’Ondara: Marc Cuesta Fernández (Comissari -Cap de la Policia Local de Gandia); Vicente Sebastián Pascual Cuesta (Cap de l’Agrupació de Protecció Civil d’Ondara); Joaquin Soler Peiró (Inspector de la Policia Local de Gandia); Maria Magdalena Martín Ausina (treballadora de l’Ajuntament d’Ondara) i Julio Segui Peña (President Ondara Custom Club).

En agraïment per la seua implicació a fomentar la cooperació entre els Cossos de la Policia Local de la Comarca: José Antonio Monfort Pons (Intendent -Cap de la Policia Local de Xàbia); Cristóbal Buigues Lorenzo (Intendent de la Policia Local de Xàbia); José Martínez Espasa (Comissari -Cap de la Policia Local de Dénia); Miguel García Olivares (Oficial -Cap de la Policia Local del Verger); Francisco Morell Chofre (Inspector -Cap de la Policia Local de Pedreguer); Juan Manuel Ortolá Morales (Cap de la Policia Local de Llíber); José Francisco Mayans Ferrer (Oficial -Cap de la Policia Local de Poble Nou de Benitaxell); Domingo Anarte Rubio (Inspector -Cap de la Policia Local de Benissa); Juan Francisco Perelló Ferrer (Inspector -Cap de la Policia Local de Pego); Jonathan Muñoz Peñalver (Oficial -Cap de la Policia Local de Gata de Gorgos); Gonçal Vicens Bordes (Oficial -Cap de la Polcia Local dels Poblets); i Policia Local de Beniarbeig.

Medalles a la permanència en el Cos de la Policia Local d’Ondara

Es va lliurar la medalla a la permanència en el Cos de la Policia Local d’Ondara amb distintiu blau després de deu anys de servei ininterromputs a: Jordi Fuster Monzó, Juan José Herraiz Sánchez, Teresa Lloret Cambrils, Valentín Medienilla Fresneda, Pau Segarra Gasquet, Crisanto Terrades Franco i M.ª Deseada Torres Molina. Es va lliurar la medalla per quinze anys de servei ininterromputs a Pedro Javier Verdú Pardo; la medalla per vint anys de servei ininterromputs a Antonio Galiano Viciano i per vint-i-cinc anys de servei ininterromputs a Ramón Llópis Marin.

Medalles al Mèrit Policial

Es va lliurar la medalla al mèrit policial, amb distintiu de la bandera de la Comunitat Valenciana a Jordi Fuster Monzó, Pau Segarra Gasquet, Teresa Lloret Cambril i Antonio Galiano Viciano. Aquesta medalla premia la seua ràpida actuació que va permetre salvar la vida d’una persona (en 2016, quan van salvar un home que va patir una parada cardiorespiratòria amb un desfibril·lador).

acte policia local institucional (8) acte policia local institucional (10)

En finalitzar l’acte, es va lliurar un detall commemoratiu a José María Angel Batalla, Director de l’Agència de Seguretat, per la seua participació en els actes del 50 aniversari. Després de l’himne de la Comunitat i d’Espanya es va servir un vi d’honor, i a la nit es va celebrar al sopar de gala de la Policia Local a l’Hotel Restaurant Ramis, a benefici de la Residència.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.